Министър Павлова на китайски инвестиционен форум в Прага

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2018 в 12:04 2350 0

Снимка Архив

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е сред гост-лекторите, които откриха Китайския инвестиционен форум в Прага днес.

Срещата под мотото: „Възможности и предизвикателства в сътрудничеството между 16+1", се провежда в рамките на инициативата „Един пояс, един път" под патронажа на президента на републиката Милош Земан, съобщиха от министерството на председателството. 

Министърът за Българското председателство е на двудневно работно посещение в чешката столица по покана на Чешко-китайската камара за сътрудничество и Китайският Център за Икономическо Сътрудничество – CECC, които са домакини и организатори на събитието.

Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в рамките на платформата „16 + 1" се превръща в нов и важен елемент в отношенията между страните от Европа и Китай, работещ на принципа на стабилност, добра воля и търсене на общи решения при пълно съответствие на регламентите и принципите на ЕС, на равно третиране и взаимна изгода.

Инициативата днес е и в изпълнение на Насоките от София, приети от министър- председателите на страните от формата, който се проведе на 7 юли 2018 г. у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови