Министър Кирилов се гордее със законопроектите си, които правната гилдия посрещна на нож

OFFNews 06 април 2019 в 09:47 4969 3

Снимка trafficnews.bg

Данаил Кирилов.

Новият правосъден министър Данаил Кирилов заяви в интервю пред бТВ, че "определено се гордея със законопроектите си", като допълни, че се изненадва да го наричат министър на правосъдието, но ще се наложи да се свиква.

"Приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът при всички положения създава и вътрешно напрежение. Назад във времето съм имал възможност да покажа административен опит и управление на администрация. Смятам, че това не е ново предизвикателство, но предизвикателството за Механизма за сътрудничество и оценка е много сериозно“, коментира той.

Кирилов обясни, че са се обсъждали и други варианти - като например настоящ зам.-министър да поеме поста или магистрат - но в крайна сметка той като свободен човек е приел работата.

„Като юрист казвам, че приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Смятам, че съм длъжен да дам всичко от себе си, за да се справя“, казва Кирилов.

Припомняме ви, че назначаването на Данаил Кирилов за министър на правосъдието бе посрещнато много остро от опозицията, обществото и правните среди. Той бе обвинен от бившия правосъден министър Христо Иванов, че е корумпиран служител на "Банкя и Сараите", на което Кирилов отвърна:

"Бих искал да кажа на всички тези, които са на ръба на закона в тези интерпретации, че те не са нито по-умни, нито по-красиви от действащите и практикуващите юристи, както в НС, така и в независимата съдебна система. Елитизирането, доведено до ниво на простащина според мен не следва да бъде коментирано."

В края на миналата година група от 70 адвокати дори изпратиха писмо до Кирилов в качеството му на председател на правната комисия във връзка с промените, изготвени от нея - свръхправомощия на комисията за конфискация, изваждането на общинските съветници от обхвата на антикорупционния закон, както и "тайните арести" до 48 часа - в което се каза, че "такова право, каквото НС създава, ние не сме учили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

06.04 2019 в 11:53

...няма кой и ето ти тоя с опоскания мозък...всички се отказват от Мутрата,останаха само кретените и идиотите които им вярват(че ще има още келепир)....късно е,рано или късно народа ща се събуди и тогава,жална ви майка крадлива....

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

06.04 2019 в 10:54

Е КАК ДА НЕ ЗА ГОРДОСТ?
На Фидосовица група от 70 адвокати да е пращала писмо?

Да не забравяме, че и тя бе отличничка на Вършецкото помощно училище по право...

Но все пак Барни Ръбъла е отличника му със златния медал..