Минеков към Хазарта: Само ПП ''нямат човек'' в ръководството на Народния театър

Иван Гарелов ще бъде съветник на Комисията по култура и медии в този парламент

Ружа Райчева 10 ноември 2022 в 17:50 6823 3

Ицо Хазарта

Снимка Архив

Ицо Хазарта

Има един политически кръг в ръководството на Народния театър. Не съм сигурен дали хората там не са избирани според своята политическа принадлежност. Мога да изброя партиите, които присъстват в ръководството там, единствено "Продължаваме промяната" не присъства.

Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков по време на изслушване в първото заседание на Комисията по култура и медии в 48-ото Народно събрание. Думите му бяха отговор на въпрос от депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

Той попита Минеков какво е мнението му за назначението на Велислава Кръстева за ПР и зам.-директор на Народния театър. Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии.

На 29 октомври вратата на офиса на Кръстева в Народния театър се оказа с изкъртена табелка и покрита с надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил". 

Минеков отговори на Хазарта, че това не е неудобен въпрос, както биха си помислили членовете на комисията и че е възмутен от това, което се случва в Народния театър.

"Артист като Александър Морфов не може да бъде пренебрагван по този начин - той е звезда. Настоявам да запазим Морфов в театъра. Ще искам одит, но тези назначения не зависят от министъра. Те зависят от директора на театъра", заяви министърът на културата.

Мукаддес Налбант от ДПС направи лаконичен коментар по темата: "Г-жа Велислава Кръстева беше зам.-министър на културата и е изключително добър експерт в тази сфера."

По време на пресконференция в БТА по-рано днес Минеков обяви, че ще отправи предупреждение към директора на Народния театър Васил Василев и ще поиска да се направи проверка на всичко, което се случва в театъра, откакто той е директор.

Известният журналист и телевизионен водещ Иван Гарелов ще бъде съветник на Комисията по култура по време на този парламент, стана ясно още по време на заседанието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

11.11 2022 в 08:51

ЗАЩО ИМ Е ТАМ ЧОВЕК , КАТО СИ ИМАТ ЦЯЛ ПОДКУПЕН МИНИССТЕР НА КУЛТУРАТА ? !

10298

1

AntiZ

10.11 2022 в 20:36

Агент Талев, известен още като иван гарелов, щял с култура да се занимава?! Да не е объркал културата с халтура?