Милка Христова: Рухнаха трите мита за управлението на ГЕРБ в София

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2018 в 13:04 3235 2

Рухнаха трите мита за управлението на ГЕРБ в София. Това заяви заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова пред делегатите на XIII-ата Конференция на Софийската организация на БСП.

Чистота на въздуха – според доклада на Европейската сметна палата София е усвоила над 600 млн. лв., без да постигне осезаем напредък в тази област. Образование - според доклада на Евростат София е на последно място по удовлетвореност на гражданите от състоянието на образователната и училищна инфраструктура и това след като те са приоритет на бюджетите на Столична община повече от 10 години. Ремонтираме и строим – феноменът „ремонт на ремонта“ се превърна в запазена марка на Столична община и в най-голям провал на инвестиционната й политика, обясни Христова. 

„Важен политически резултат от случващото се през есента на 2018 г. в София с прякото участие на общинските съветници от БСП е, че за пръв път започна "ерозия" на образа на недосегаемата досега емблема на местната власт на ГЕРБ - кмета Йорданка Фандъкова”, каза Христова в доклада си за дейността на групата на БСП в СОС. "За пръв път персонално беше поискана оставка на Фандъкова от представителите на Групата на БСП в СОС по повод скандалния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" и градинката на църквата "Св. Седмочисленици", който преля чашата на търпение на столичани”, обясни тя.

Милка Христова очерта и основната цел на групата общински съветници от БСП през последната година от мандата 2015-2019. „Да разработим "Визия за развитие на София", с която да предложим различен път на управление със социално отговорна политика за осигуряване на устойчиво развитие на столичния град, за преодоляване на съществуващите диспропорции и контрасти между състоянието на централната му част и районите. Политика, която да осигурява добра среда, стандарт за работа и живот на гражданите", каза Христова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7823

2

kokoten

02.12 2018 в 11:00

....ей,софиянци,ако изберете пак тая дрисла,ще затвърдите убеждението,че сте много тъпи...

5014

1

Диди

01.12 2018 в 14:03

Практически е невъзможно настоящият кмет на София, г-жа фандъкова да се определи като "успешен градоначалник". Тя е формално, политически поставено лице и се разчита на излъчването и като добродушна, усмихната, любезна жена.Такъв вид поне демонстрира. Липсват и необходимите качества да респектира обкръжението си. Липсват и и необходимите познания за управление на столицата, за градоустройството, строителството, транспорта, обществения живот, та даже и културния живот в него.И е чудно, че толкова години управляващата партия не намери подходящата личност да поеме града и хората да кажат "имаме можещ кмет" каквито са били повечето в миналото.