Миков: За ВВС ще има бъдеще само с национално отговорна политика

OFFNews 16 октомври 2015 в 11:08 2096 1

„За ВВС ще има бъдеще единствено с национално отговорна политика, а не с политически мотивирани решения, които свеждат перспективата за развитие до ликвидирането на цели войски”.

Това написа лидерът на БСП Михаил Миков във Facebook, където се обърна към българските летците по случай Деня на авиацията.

Председателят на БСП припомня, че повече от век българското небе е пазено от български криле, но днес съществува опасността над нас да летят военни самолети с чужди обозначения, било то и съюзнически.

„Отдавна стана ясно, че за достойните хора от ВВС, които приемат работата си като патриотичен дълг, това е неприемливо. Уверен съм и в несъгласието на мнозинството от българските граждани”, добавя още Миков.

По неговите думи за управляващите съществува и една друга „възможност” – спасяването на едва един или два от бойните ни самолети.

"Евтиният" ремонт в полско предприятие може да излезе скъп, ако се окаже, че някоя част не може да бъде произведена от съюзна Полша, а руският производител откаже да я достави на България, смята лидерът на социалистите.

Миков е категоричен, че с ремонта на българските изтребители е свързано поредното от серия некомпетентни, неадекватни и често скандални решения на военния министър Ненчев, чиято оставка БСП поиска.

„Днес отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. През 1912 г. български летци за първи път използват самолета като бойно средство в Балканската война. Посрещаме годишнината в мирни, но трудни времена”, каза още той.
 
Лидерът на БСП заяви, че се надява, че бойната и гражданската авиация очаква по-добро бъдеще, ако "бъдем непримирими всеки път, когато се подкопават националните интереси". Той изразява своята увереност, че военните ще запазят духа и с оптимизма си, с който гледат към онова, което е пред тях в професионален и личен план.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови