Quantcast

Миков покани президента да обясни мотивите за ветото си в парламента

Последна промяна на 02 март 2014 в 19:19 2576 4

Михаил Миков

Снимка БГНЕС

На извънредно пленарно заседание във вторник Народното събрание ще разгледа мотивите, с които президентът наложи вето върху новия Изборен кодекс.

Заседанието във вторник е свикано по инициатива на председателя на парламента Михаил Миков. Единствената точка в дневния ред ще бъде ново обсъждане по приетия на 21 февруари нов Изборен кодекс, върху който президентът Плевнелиев наложи вето в петък.

Миков е свикал на извънредно заседание и Комисията за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, чийто председател е червеното острие Мая Манолова. Тази седмица в кулоарите на парламента тя обяви, че очаква действията на президента по изборното законодателство и обеща мотивите на държавния глава "да не бъдат претупани".

По-рано днес пред БНР Миков призова Плевнелиев да дойде лично в парламента, за да изложи мотивите си по ветото.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2014 в 19:38

Мамка Ви !!!

03.03 2014 в 06:05

Миков и партията на предателите БСП-ДПС,след като немогат да прочетат какво е ветото,какво правят в парламента.А и иначе както е писал колегата,искат да му спретнат телевизионно плюене от БСП-ДПС.Селски номера за пореден път!

02.03 2014 в 21:57

Хахахаха, надежди разни...
Кой да се възмути от себе си, да сезира себе си, за да накаже себе си????
Те прилапаха де що легитмна власт имаше. Да се сезира народа(т.е. да го духа).

02.03 2014 в 20:07

Другарски съд да му спретнат. Да ми обеснят защо няма нулева преференция или ги е страх от собствените им гласоподаватели? Да ми обеснят защо има 4% противоконституционна бариера която на последните избори остави над една четвърт от гласувалите без представител в парламента. Ако са толкова отворени да сезират КС и да произнесе по този измислен праг, дали не е в конфликт с конституцията.