Миков от Китай: Има интерес към българските стоки

OFFNews 14 декември 2013 в 10:01 2527 10

Михаил Миков

Снимка БГНЕС

Михаил Миков

„Очевидно е, че има интерес към българските стоки", каза пред журналисти в Чунцин, Китай, председателят на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от "Дарик" и БТА.

Миков води парламентарна делегация в Китай. Посещение ще продължи до 17 декември.

Председателят на Народното събрание каза, че трябва да се създадат условия за по-голямо производство за китайския пазар.

„Разговорите с представители на банковите среди показват готовност за финансиране на проекти, включително и в България, както и производство в България с цел износ за развиващия се и все по-търсещ български стоки китайски пазар", посочи той.

Михаил Миков се срещна с председателя на Градското събрание на народните представители на Чунцин Джан Сюен и остана впечатлен от постигнатото за 10 години и предстоящите перспективи за следващото десетилетие.

Председателят на Народно събрание останал и впечатлен от магистралите, които са построили при последните години в Китай.

„Когато ти кажат, че са построили 2000 км магистрали и предстоят още 1000 за толкова кратък период, това звучи наистина впечатляващо", отбеляза той.

Той подари на Джан Сюен оригинал на художествения прототип на пощенска марка с лика на първата жена-космонавт в Китай. По негова инициатива през 2014 г. ще бъде валидирана и марка, посветена на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

„Разговорите с председателя на Градското събрание очертаха нови хоризонти за взаимно сътрудничество и смятам, че има много неща, които могат да се направят в кратко време за засилване на икономическите и стопанските отношения между България и Китай, и в частност - Чунцин", обобщи председателят на Народното събрание след срещата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!