Quantcast

Миков: Орешарски не е спрял „Южен поток“

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2014 в 15:11 9581 28

Михаил Миков

Премиерът Пламен Орешарски не е имал предвид, че спира проекта „Южен поток“, но е бил тълкуван погрешно, каза пред БНР председателят на парламента Михаил Миков.

Според Миков премиерът е имал предвид, че в най-скоро време в страната ще пристигнат представители на ЕК, които да се запознаят подробно с проекта. Миков счита, че министър-председателят няма правомощията да спре този проект, защото „Южен поток“ е частна компания.

„Южен поток“ е съвместно дружество по 50% на база на едно споразумение от 2010 г. между БЕХ и „Газпром“. Ако то работи в рамките на закона, то си върши работата, другото е политическо говорено. Не виждам как в правова държава може да бъде спряно просто с едно изявление“, подчерта Михаил Миков.

Според председателя на парламента Пламен Орешарски съвсем не е искал да каже, че замразява строежа на тръбата.

„Аз мисля, че погрешно беше разчетено посланието на министър-председателя. Посланието на министър-председателя беше, че тези дни идват представители на ЕК и те ще се запознаят много подробно с тези послания, които показват в писмото си, а аз не виждам съмнения за нарушения“, изтъкна социалистът.

Миков подчерта, че икономиката трябва да се определя от кредитите, лихвите и сключените договори и ако страната не се съобрази, ще търпи санкции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2014 в 21:46

тия верно не са наред!

12.06 2014 в 20:57

Паника, паника тук комундел ->как ме чуваш, говорит Москва!!!

12.06 2014 в 20:23

Лозев,
най-интересното е, че всеки от нас може да го осъди за лъжа. Всеки един поотделно... ма що ли не го направиме...

... хахахахахахаха

12.06 2014 в 20:19

.. червногъзите неандерталци ше имат удоволствието до края на месеца да платят сметката за потока с парите от закуските... авансово!

... хахахахахаха

12.06 2014 в 18:59

Еми естествено премиерът Орешарски се е пошегувал с пиндосите, че уж го спира, да види колко им е акъла. Кой им е виновен, че нямат чувство за хумор.

12.06 2014 в 18:09

Южен ПОТОП

12.06 2014 в 17:32

БРАТЛЕТА, ВИЕ ТОТАЛНО ИЗПЕРКАХТЕ! Направихте Орешарски за смях! Поне се смилете над човека, стига с тази бутафорна политика и циркаджийски номера! Тотално осиране по всички фронтове!

12.06 2014 в 17:15

когато казваме, че нямаме разделение на властите, имаме предвид изказвания като ето това.
Добавете влиянието на депутати върху изхода на съдебни дела, както и върху кадрова политика в структурите на изпълнителната власт.
Демокрация само на думи!
Съвсем скоро, по образец на руските си другари, ще се осъзнаят, че демокрацията и либералните ценности всъщност не били подходящи за нашите ширини и ще се опитат да ни натресат новия Евразийски откровен тоталитаризъм.
И за да постигнат целите си, там където не става с пари, няма да се поколебаят да използват оръжие.
Само че прошка за червените боклуци този път няма да има!