Яне Янев: Орешарски унищожава документи за "Южен поток"

Нели Чолашка 12 юни 2014 в 13:36 6704 6

Яне Янев

В Министерски съвет се провежда операция по ударно унищожаване и изнасянае на документи, обяви лидерът на РЗС Яне Янев.

Голяма част от документите са свързани с проекта "Южен поток" и въобще с енергетиката, уточни за OFFNews Янев.

Унищожени били и папки с информация за спрените пари по програма "Околна среда", както и със застрояването на Карадере, включително и кореспонденция, свързана с брата на Сергей Станишев - Георги Станишев, който е един от проектантите на проекта за застрояване на Карадере.

По думите на Янев е унищожено и писмо от Европейската служба за борба с измамите OLAF, която е искала информация за Моника Станишева, вероятно свързана с работата й с австрийския лобист Петер Хохегер.

Информацията за унищожаване на документите била подадена в РЗС от служители на МС, който естествено искат да останат анонимни. Те разказали, че вечер след края на работното време документите се унищожават чрез рязане и споделили, че досега не е имало такова масово унищожаване на документи. Отделно от разрязаните документи били изнесени 10-15 чувала с книжа.

По всевъзможни причини Орешарски „тупа топката” с поддаването на оставката на кабинета, за да може заедно с министрите да успеят напълно да прикрият корупционните си практики, смята лидерът на РЗС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!