Миков обяви, че депутатите от БСП ще се върнат в НС днес

OFFNews 29 май 2019 в 09:46 1498 0

БСП ще се върне днес в парламента, съобщи пред БНТ бившият лидер на партията и член на Националния ѝ съвет Михаил Миков. 

Той определи като грешка излизането от Народното събрание. Според Миков това е едно от основанията за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия", посочи Миков. 

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата дискусия в Националния съвет на БСП във вторник е бил спрян натиск за прехвърляне на отговорността за изборния резултат от централата към местните структури. Не може грешките при национална кампания да се прехвърлят към местни структури, защото това ги демотивира, каза още Миков.

Той заяви, че няма да се кандидатира отново за председател на БСП. 

Депутатите от БСП напуснаха Народното събрание през февруари по предложение на лидера Корнелия Нинова, подкрепено от пленума на партията. "За" излизането от НС на 17 февруари гласуваха 74 от членовете на пленума на БСП, 33-ма бяха против, а трима се въздържаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!