Миков горд от 50 000 на Бузлуджа, прати съболезнования за починалите

OFFNews 02 август 2015 в 12:50 4548 18

„50 000 души на Бузлуджа твърдо застанаха зад политиката, която предлагаме, насочена към хората в България, а не към корпорациите.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по БНР, след като в събота социалистите отбелязаха 124 г. от създаването на партията си. 

Михаил Миков поднесе съболезнования на семействата на двама социалисти, които починаха по време на Националния събор на Бузлуджа. „В такива моменти, когато се разделяме с достойни хора, останали до края на живота си предани на лявата идея, сякаш думите губят силата си“, отбелязва лидерът на социалистите в съболезнователни адреси от свое име и от името на Националния съвет на БСП. „Няма думи, които да облекчат мъката, която изпитвате от липсата на любим човек. Знам, че е невъзможно да се преодолее огромната болка от загубата на близък. Изразявам най-дълбоко съчувствие към вас“, обръща се Миков към роднините и близките на Костадин Сельов и Господинка Пенева.

Лидерът на БСП бе категоричен, че неравенствата в обществото са убийствени и предполагат друга политика от сегашната. Той допълни, че са нужни повече държавност, справедливост, високи доходи. „Затова хората дойдоха на Бузлуджа. Да, имаше и емоция, но тя е свързана с желанието им за друг път на развитие на държавата”, коментира председателят на БСП и допълни, че именно защото политиката на социалистите е насочена към интересите на хората, Мая Манолова е била предложена за омбудсман. „Убедени сме, че тя може да отстоява техните интереси”, категоричен бе той. Миков каза още, че интересите на хората ще бъдат отстоявани и от кандидатите на левицата за предстоящите местни избори. „Затова БСП издигна много високообразовани и опитни кандидати за кметове, като пример за това е кандидатурата на проф. Михаил Мирчев за кандидат-кмет на София”, обясни председателят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!