Quantcast

Миков: ГЕРБ не иска референдум за задължителното гласуване

Ивайло Анев Последна промяна на 12 юни 2014 в 19:45 1000 5

"ГЕРБ не желае да има референдум, това е просто заигравка с очакванията на хората", това заяви председателят на 42-то народно събрание Михаил Миков пред БНТ.

Той обясни още, че от партията на Борисов заявяват, че искат референдум и задължително гласуване, а в същото време провалят кворума при обсъждането на това искане. Според него, това показва, че от ГЕРБ в действителност не желаят да има референдум.

По думите на Миков БСП е готова за избори на момента, но другите политически сили нямат такова желание. 

"28 септември е една от най-коментираните дати за избори, президентът решава. Можеше да се избере по-ранна дата, ние сме готови за избори. До края на юли беше абсолютно възможен срок", допълни той. 

Миков заяви още, че напрежението между БСП и ДПС има политическа основа. По думите му БСП не е постигнала изборния резултат, който щеше да стабилизира кабинета Орешарски. Според него извършеното от кабинета в последната една година може да се определи като героизъм.

Миков обясни, че според него оцеляването на БСП не зависи от оставката на председателя й Сергей Станишев, защото, "БСП не е лидерска партия".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2014 в 07:30

Егати усуканата опорна точка!!!! ГЕРБ не искал оставка, сега пък не искал реферндум. Тия съвсем ни взеха за канарчета.

13.06 2014 в 00:25

Шушумигите, дето уж искаха референдум за задължително гласуване, когато видяха че БСП са съгласни и дори им взимат инициативата, нещо зеха да се изназадват.

Сега го увъртат, само и само да няма тия избори задължително гласуване. Ментарджийска герберастка история, както сички работи на Бочко.

Половината му приказки са глупости, другата половина ала-бала. Несериозна работа.

13.06 2014 в 00:00

Господин Миков, ако имате акъл поне малко бихте започнали да правите някакъв мост към ГЕРБ! Защо да няма коалиция между ГЕРБ и БСП, ако следващия парламент е фрагментиран от толкова много партии? Всяко коалоране с ДПС е самоубийствена мисив, те просто преядоха с власт! А г-н Станишев е образован човек, оставете място за маневриране, с добро коалиационно споразумение защо това да не стане! Ок, ГЕРБ ви обещаха за задължителното гласуване, но вие много нагло постъпвате бавите ОСТАВКАТА, НАЗНАЧИХТЕ ЧЛЕНЧОВЦИ В НСИ И СМЕТНАТА ПАЛАТА И МНОГО МНОГО ДРУГИ ГЦОНСУРАТИ, сабуди се малко, чу ли ме дУгарю!

12.06 2014 в 20:53

Да има или да няма референдум за задължително гласуване. Това е дилемата в спора между политиците и партиите от статуктвото. Страх ги е че при въвеждане на задължително гласуване нито една от казионните партии на статуктвото може да не влезе в парламента и в управлението на държавата, защото никой не знае къде ще отидат гласовете на негласувалите на евроизборите 4 000 000 български граждани, които позволиха на една малка предимно етническа партия с около 4000 000 избиратели да се бие в гърдите, че е втора политическа сила и едва ли не от нейния неграмотен и суеверен електорат зависи съдбата на цяла България. Необходимо е незабавно въвеждане на задължително гласуване и задължителен образователен ценз, сиреч документ за завършено поне основно образование. Не може неграмотни хора да участват в избори и да надуват процента на тези които успеят да купят гласовете им.

12.06 2014 в 20:16

... много плоско коУега миков,

... ше ни осерете референдума и после (по закон) 2 години не може да се повдига същия въпрос...

... хахахахахахаха

уегайте в уоквата еуегантно, без да шумоуите...

... хахахахахаха