Миков: ГЕРБ не иска референдум за задължителното гласуване

Ивайло Анев 12 юни 2014 в 19:45 1626 5

"ГЕРБ не желае да има референдум, това е просто заигравка с очакванията на хората", това заяви председателят на 42-то народно събрание Михаил Миков пред БНТ.

Той обясни още, че от партията на Борисов заявяват, че искат референдум и задължително гласуване, а в същото време провалят кворума при обсъждането на това искане. Според него, това показва, че от ГЕРБ в действителност не желаят да има референдум.

По думите на Миков БСП е готова за избори на момента, но другите политически сили нямат такова желание. 

"28 септември е една от най-коментираните дати за избори, президентът решава. Можеше да се избере по-ранна дата, ние сме готови за избори. До края на юли беше абсолютно възможен срок", допълни той. 

Миков заяви още, че напрежението между БСП и ДПС има политическа основа. По думите му БСП не е постигнала изборния резултат, който щеше да стабилизира кабинета Орешарски. Според него извършеното от кабинета в последната една година може да се определи като героизъм.

Миков обясни, че според него оцеляването на БСП не зависи от оставката на председателя й Сергей Станишев, защото, "БСП не е лидерска партия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!