Quantcast

Миков е оптимист за сформирането на правителство

Ивайло Анев Последна промяна на 13 октомври 2014 в 19:30 1442 4

Михаил Миков.

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че има достатъчно десни формации, които е възможно да формират мнозинство и кабинет.

Заради това той призна, че е умерен оптимист, че в скоро време ще има сформирано правителство.

„Изборите са ни отредили мястото на опозиция“, каза още лидерът на БСП и призова предварително да не се очертава точно каква опозиция ще бъде партията в новото Народно събрание.

Миков добави, че най-вероятно утре в Националния съвет и Изпълнителното бюро ще се обсъдят резултатите от консултациите, проведени днес с ГЕРБ, които не сближиха позициите на двете партии.

„Ние ще бъдем опозиция, която уважава демократичните институции, защото смятаме, че част от нестабилността в България е свързана с крайната деструкция, с подронване на авторитета на институциите, който много трудно се връща. Нещо, което се случваше много често през последните години", каза Михаил Миков.

Според него, всяко решение у нас се изопачава. Така се получило и с преференциите. Някои избрани депутати са упражнили натиск, купуване на гласове, за да получат преференции.

"Не може да приемаме различни решения, които след първото приложение да се изопачават и да се отказваме от тях. Аз лично гласувах с преференции", призна той.

Миков посъветва журналистите да се поинтересуват как избрани депутати се отказват от парламента. При такъв натиск върху тях преференциите се обезсмислят, каза още той.

На въпрос ще има ли промени в националния съвет на партията заради слабите изборни резултати, Михаил Миков отговори утвърдително. Те обаче не може да стават под натиск на един или друг вътрешен критик на БСП. "Не съм привърженик на изнасянето на вътрешно-партийна информация навън. Но очевидно има хора, които градят политическата си кариера и образ в обществото по този начин", обясни Миков, без да казва кого има в предвид.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2014 в 22:46

Аве КОЙ го боли швепса какво бил мислел тоя тулуп, ве??? Той ако мжеше да мисли.... Все тая. Замислил се червей в кофата за боклук. ГоУем праз.

13.10 2014 в 21:38

Толкова повтарят,че ще са опозиция, сякаш някойй ги е търсил да управляват. Това е само опит да не помислим, че са на изчезване. Все пак опозиция звучи като нещо, което още го има.

13.10 2014 в 21:12

този е голям О..ЛИ..го..Френ

13.10 2014 в 20:45

Безмоторен самолет.