Мика Зайкова: Няма да е все така. И по-зле ще става с инфлацията

OFFNews 13 април 2022 в 10:25 1489 0

"Не се бойте, българи, няма да е все така – и по-зле ще става". Така коментира инфлацията у нас финансовият експерт Мика Зайкова пред Нова ТВ. 

По думите й първото нещо, което правителството трябва да направи, е да запази енергийната ни независимост - всичко, което може да произвежда ток, да го прави, а не да го затваряме, защото може да се издържаме сами. 

Зайкова подкрепи идеята на бившия социален министър Лидия Шулева за разработване на дефиниция за енергийна бедност, но припомни, че от 2023 г. до 2025 г. регулираният пазар "изчезва".

"Така пише в Планът, нали. Какво ще се случи? Цените за населението се качват три-четири пъти", каза финансовият експерт.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост Зайкова коментира, че той се нужда от сериозна преработка. Тя се съгласи и с тезата, че слагането на таван на цените е "абсурдно". 

"Милиардите, изсипали се за помощи по време на COVID кризата, генерираха паричен поток, зад който няма нищо. Те обусловиха голяма част от инфлацията у нас", каза от своя страна бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева. 

Според нея срещу парите трябва да има производство: "Ние трябва да минем през това балансиране. Това с тавана на цените е абсурдно. Картината има две измерения - от една страна населението, което обеднява, а от друга - бизнесът". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!