Методи Лалов: Безпренципни договорки не може да има. Калоян Паргов: Търсим съгласие, а не съглашателство

OFFNews 29 октомври 2019 в 12:34 2886 0

"Очакваме да имаме 13-14 общински съветници в София. Ще работим за изпълнение на нашата програма, която сме заявили ясно, и за изпълнение на решения, които са в полза на София”. Това каза Методи Лалов, избран за общински съветник от Демократична България пред бТВ.

Той допълни, че всеки, който подкрепя и гласува за тази програма, работи на практика за доброто на града. "Безпринципни коалиции и договорки не може да има. Всичко, което ще се случва, ще бъде пред гражданите с аргументи и становища. Нашата група е гарант за това нещо”, заяви още Лалов.

„БСП вероятно ще има 15 общински съветници в София. Не сме били на балотаж с кандидат, който сме подкрепили или издигнали от 14 г. Това е успех. Удвояваме броя на общинските съветници и вече сме втора политическа сила след 2015 г. Имаме попадения в малки населени места още на първи тур”, обяви Калоян Паргов, избран за общински съветник от "БСП за България".

Той съобщи още, че БСП има попадения в малките населени места, а в 10 големи софийски района социалистите отиват на балотаж.

Методи Лалов призова софиянци на балотажа да подкрепят районните кметове на ДБ, защото са изключително важни за провеждане на местната политика. „Това са очите и ушите на съответните общности на място. ДБ ще участва в 10 района. "Имаме шанс да доведем до промяна”, бе категоричен Методи Лалов.

„Хората сами ще изберат дали искат променя, или още от статуквото”, опонира му Калоян Паргов. По думите му на тези избори в София е имало няколко кандидата на промяната - Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев.

„Голямата цел е Мая Манолова да бъде кандидатът на промяната, която всички ще подкрепим", допълни Паргов. "Търсим съгласие, а не съглашателство в името на промяната", обясни той. Според председателя на градската организация на социалистите в столицата компромисът, когато не е безпринципен и е за постигане на голяма цел, е велико нещо. 

На въпрос как общинските съветници от ДБ ще гласуват в общината, ако Мая Манолова стане кмет, Методи Лалов отговори: „Всяко решение, което е в полза на гражданите и съответства на нашата управленска програма, ще бъде подкрепяно. Не подкрепяме личности и управленски решения, ако не съответстват на програмата ни.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови