Местан: Управленската програма да се актуализира след изборите

OFFNews 09 май 2014 в 08:51 1314 3

Лютви Местан

Управленската програма на кабинета трябва да се актуализира след изборите. Това ще се случи, ако вотът на 25 май е положителен за партиите зад кабинета, в което съм дълбоко убеден.

Това казва в интервю за в. "24 часа" председателят на ДПС Лютви Местан.

Според него след евровота правителството трябва да мине от "стратегия на оцеляването към стратегия на ефективно управление". "Премиерът Орешарски има пълното ни доверие, включително за това с какъв екип ще работи, поясни Местан. Но за нас на този етап въпросът за персонални промени не стои, уточни той. Заради нестабилната политическа среда и перманентните протести кабинетът въпреки успехите си малко или много разгръщаше и политика на оцеляване, на стабилизиране", обяснява Местан, цитиран от БГНЕС.

Правилният прочит на един позитивен за управляващите партии вот на европейските избори трябва да роди като резултат предложение за надграждане на тази програма, вече в посока по-голяма ефективност, смята Местан.

Според него, числовите параметри - брой спечелени мандати от ДПС и БСП общо, не са решаващи за разчитане на знака от избирателя, а това "дали той е задал реална алтернатива на кабинета "Орешарски". Предизборната ситуация не е подходящият контекст за разговори за евентуални персонални промени, свързани с тази актуализация, отвърна Местан на въпрос ще има ли смяна на министри. На първо място това е право на министър-председателя Орешарски, зад когото "ДПС стои плътно", увери Местан. Премиерът сам трябвало да реши дали да продължи с този състав на правителството или да предложи промени в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!