Евролибералите изпратиха до ДПС писмо за Пеевски

OFFNews 29 април 2014 в 15:14 13819 12

Делян Пеевски

"Всяко предположение, че г-н Верхофстад се е намесил в избирателния процес по отношение на г-н Пеевски или някой друг, е напълно невярно." Това гласи съобщение, изпратено до ДПС от Прес-службата на АЛДЕ.

Коментарът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) е по повод информация на "ЮрАктив", че лидерът им Ги Верхофстад се е опитал да разубеди ДПС за номинацията на Делян Пеевски за евродепутат. Според "ЮрАктив" Верхофстад е заявил, че ако Пеевски бъда избран за член на ЕП, на българския народен представител ще се гледа като на "депутат от задните банки".

В тази връзка от АЛДЕ са изпратили писмо до ДПС, което гласи:

"Г-н Верхофстад твърдо вярва, че е работа на всяка партия да избира кандидатите, които тя смята за най-подходящи да бъдат нейни представители в Европейския парламент. Ролята на г-н Верхофстад не е да упражнява контрол или да съди качествата или пригодността на всеки кандидат от всяка либерална и демократична партия в Европа. Решението за българските евродепутати е изцяло в ръцете на българските политически партии и накрая в ръцете на българските граждани пред избирателните урни. Всяко предположение, че г-н Верхофстад се е намесил в избирателния процес по отношение на г-н Пеевски или някой друг, е напълно невярно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!