Местан обеща: Ако се докаже, че съм писал доноси за ДС, излизам от политиката

OFFNews 12 ноември 2014 в 08:49 4465 9

"Ако някой покаже не донос, не клевета, а една дума, която да ме направи морално уязвим, аз не само ще се оттегля от ДПС, няма да се занимавам с политика."

Това заяви в ефира на Нова ТВ лидерът на ДПС Лютви Местан относно картончето, което той има от Държавна сигурност. Според Местан това не е документ, че е бил агент.

Той разказа, че през 78-ма година, от когато датира и картончето, е бил в казармата. Според него е възможно картончето да е изкарано без негово знание.

Местан коментира и актуалните теми от деня, като на шега започна гостуването си с това, че ДПС не са откраднали тефтерчето на Филип Златанов.

"Пред вас стои председателят на универсалния виновник. Време е да се излезе от тази митологема. Всички започнаха да се обясняват в любов чрез общата си омраза към нас. Ние сме толкова силни, че сме причина за образуване на невъзможни коалиции", заяви Местан.

"Как би ви се струвало, ако КТБ е банката на ДПС, а в същото време ние самите да искаме да се разкрие истината за банката. За всички връзки между банката и публичните фигури. Нашата цел е този закон, който внесохме, да стане непреодолимо работещ и да стане ясна истината", каза Местан.

С този закон щяла да излезе и истината за това какви са сметките на Ахмед Доган, Емел Етем и има ли дъщерята на Местан консултантски договори с КТБ.

Местан коментира и искането, дошло от ПФ, за премахване на новините на турски език, както и това доколко си приличат Патриотите с "Атака".

"Да, предишното правителство зависеше от "Атака" до толкова, до колкото да има кворум. Ние не позволихме в 42-рото НС да има отклонение от пътя, по който България трябва да поеме. Днес ПФ със своите откровени ксенофобски идеи са част от едно национал-популистко управление. На 25-тата годишнина от 10 ноември и от 15-тата годишнина от подписването на рамковата конвенция ние се занимаваме със свалянето на новините на турски", коментира Местан.

Той е на мнение, че новините на турски по БНТ има в пъти по важна символика от това само да информират, а именно - да показват уважение.

"Този кабинет, това управление изпълняват програмата на Патриотичния фронт и това е порок. Тежък порок, с много тежки последици", завърши Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!