Местан не се отказва: Ще се борим за законово признат статут на малцинство

Председателят на ДОСТ с нова глоба от 2000 лева за ползване на майчин език

OFFNews 12 май 2018 в 14:28 5525 0

Ще се борим да получим законово признат на статут на малцинство. Нито една друга партия не си поставя такава цел. Те дори не говорят за подобно нещо. Оставям на вас да прецените кой е истинският ви защитник. 

Това заяви председателят на ДОСТ Лютви Местан на среща с жителите на село Фотиново в община Кирково, съобщиха от партията. 

България е вече дванадесета година е член на Европейския съюз, но нашата община - защото и аз съм от община Кирково, е далече от европейските стандарти. Така стоят нещата и с нашите малцинствени права. Няма да се уморя да посочвам като пример глобите, които непрекъснато ми се налагат за ползване на майчин език. Последното наказателно постановление, което вече влезе в сила с решение на Върховния административен съд, е от миналия петък. Глобен съм с нови 2000 лева.

В моята родина България за управляващите е престъпление да говориш с избирателите си на своя свещен майчин език. Това трябва да се промени и ДОСТ с вашата подкрепа ще го постигне, заяви още пред съгражданите си Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !