Местан: Кънев ми е скучен, той сам по себе си е компромат

Симона Костадинова 21 май 2015 в 12:51 4701 13

"Искам да успокоя г-н Радан Кънев, че нямам компромати за него. Да не се притеснява, да си успокои нервите. Нямам никакви компромати за него, защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното."

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти кулоарите на парламента.

"Не само, че не го атакувам, но и му дължа една благодарност - нека да говори повече. Колкото повече говори господин Кънев, толкова повече на Местан няма да му се налага да прави сериозна кампания", допълни Местан.

Той допълни, че вчерашната покана на Кънев да дебатират показвала, че "бавно и мъчително узрява за необходимостта от диалог с ДПС". Според него обаче съпредседателят на РБ трябвало да си даде сметка, че "монологичното заклинание не е езикът на диалога".

"Малко ми е скучен господин Кънев и още веднъж да го успокоя, че компромати нямам, но ще коментираме истините - за менторите му, за бащиците му. Да, това ще го направя, но, за разлика от него, ще коментирам само фактите, които дадоха основание да ги нарекат "Парламентарна група на преференциалната лихва" или за по-кратко "лихварите". И е хубаво да знаем, че "лихварите не могат да бъдат морални съдници, особено на ДПС", заяви Местан.

Той каза още, че Реформаторският блок започвал все повече да прилича на Патриотичния фронт и тази тенденция била много опасна.

"Аз мисля, че ПФ отдавна погълна Реформаторите и национал-популисткото направление вече има две лица - ПФ и РБ", каза Местан.

Той заяви още, че критикувал повече реформаторите отколкото ГЕРБ, защото именно те били притиснали партията на Борисов, за да стане Патриотичният фронт част от управлението по време на преговорите за съставяне на коалиция.

"Питайте авторите на тази инициатива, ако са в състояние да излязат от клишираните изрази, с които ви заливат всеки ден. Първо клише: те били осигурили стабилност, второ: реформите тръгват, и последно: ДПС са зло, а ние сме героите, които се борят с това зло. Нали се сещате, че на седмия месец от управлението тази мантра няма да носи дивиденти", заяви лидерът на ДПС.

По повод подготвяните от управляващото мнозинство промени в конституцията Местан заяви, че партията му няма как да ги подкрепи, ако "ултранационалистите" останат във властта.

Тезата е, че от успеха на конституционната реформа зависят стабилността на кабинета и пълният му мандат, но ако някой казва с нея на ДПС: "Подкрепете конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението", е сбъркал адреса, заяви Местан.

Той посъветва управляващата коалиция първо да чуе мнението на служебния премиер и професор по конституционно право Георги Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!