Меглена Кунева е предложена от ДБГ за нов образователен министър

OFFNews 29 януари 2016 в 13:11 6435 20

Меглена Кунева е предложена от ДБГ за образователен министър, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той обясни, че други имена не са обсъждани. Това ще е личен избор на Кунева, и ако тя откаже, ще се търсят други възможности, посочи Ненчев.

Снощи обсъждахме само една кандидатура за образователен министър, тази на Меглена Кунева, коментира пред журналисти Ненчев на влизане в Министерски съвет, където Реформаторите са на среща с премиера Борисов. По думите му, предложението е дошло от страна на ДБГ. Той заяви, е чакат Меглена Кунева да се върне в България и да изкаже мнението си.

По информация на OFFNews премиерът Борисов имал намерение да "уплътни" ресора на Кунева и подкрепя кандидатурата ѝ. Окончателно обаче за това ще бъде взето решение довечера на заседание на Изпълнителния съвет на реформаторите, което е насрочено за 16.00 часа.

Към момента не е ясно какво са се разбрали реформаторите и Борисов. За поста се спрягат и други имена, освен това на Кунева. В публичното пространство се завъртяха имената на депутата от РБ Димитър Танев и на бившия образователен министър в правителството на тройната коалиция Даниел Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!