Меглена Кунева е предложена от ДБГ за нов образователен министър

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 13:11 6086 20

Меглена Кунева е предложена от ДБГ за образователен министър, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той обясни, че други имена не са обсъждани. Това ще е личен избор на Кунева, и ако тя откаже, ще се търсят други възможности, посочи Ненчев.

Снощи обсъждахме само една кандидатура за образователен министър, тази на Меглена Кунева, коментира пред журналисти Ненчев на влизане в Министерски съвет, където Реформаторите са на среща с премиера Борисов. По думите му, предложението е дошло от страна на ДБГ. Той заяви, е чакат Меглена Кунева да се върне в България и да изкаже мнението си.

По информация на OFFNews премиерът Борисов имал намерение да "уплътни" ресора на Кунева и подкрепя кандидатурата ѝ. Окончателно обаче за това ще бъде взето решение довечера на заседание на Изпълнителния съвет на реформаторите, което е насрочено за 16.00 часа.

Към момента не е ясно какво са се разбрали реформаторите и Борисов. За поста се спрягат и други имена, освен това на Кунева. В публичното пространство се завъртяха имената на депутата от РБ Димитър Танев и на бившия образователен министър в правителството на тройната коалиция Даниел Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2016 в 23:53

ЕДИНСТВЕНИЯ НОРМАЛЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН, ЕРУДИРАН И СВЕСТЕН ЧОВЕК КОЙТО ИМАТ В ЗАПАС Т.НАР. РЕФОРМАТОРИ, ГРАЖДАНСКИ И ПР. И ПР. СЪВЕТИ, ДЕСНИ, Е МИХАИЛ(МИШО) НЕДЕЛЧЕВ. АКО ПРЕДЛОЖАТ НЕГО ЗА ПРОСВЕТЕН МИНИСТЪР - АКО НЕ ДРУГО ПОНЕ Е ЧОВЕК ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН, НЕИЗМЕРИМО ПО КУЛТУРЕН, ПО ПОЧТЕН, ПО СВЕСТЕН ОТ ТАЗИ НЕОБРАЗОВАНА, ВКИСНАТА ПРОДАЖНА ПАЧА!

29.01 2016 в 18:16

Демек, чакат я да я питат дали е съгласна, че се е самопредложила...

29.01 2016 в 17:35

Тези реаниматори са срам и позор, че бяха допуснати в управлението. Да се осъзнаят и да не се опитват да надскачат определеното им място, а да започнат да работят за хората, защото заради тях правителството в момента не може да си върши работата.

29.01 2016 в 16:03

Айде, пратиха я в пета глуха да не приказва за антикорупционен закон и други там НЕУГОДНИ на КОЙ работи!

29.01 2016 в 15:57

Танев си отива, но остава плявата в МОН. Става въпрос за тези, които унищожиха българщината и българското образование. Въпросът ми към всички кандидати за нов министър на образованието е следния: Ще останат ли директорите на дирекции, които са поставени на тези длъжности без конкурс на своите постове? Зам. министър "Робинзон Крузо" ще се върне ли на предишния си пост, като началник на РИО София-град за да продължи да твори нови глупости? Кой ще смени т.н. "експерти", които са виновни за "съжителството"? Нека онези, от които зависи избора на нов кандидат за министър да изискат от него да извърши промени в цялото менестерство. Инак както казва народа: "Нов бардак със стари к**ви не се прави". Тези, които са правили и допуснали толкова нередности да не бъдат в образователната система!
Друг важен момент е прилагането на новия Закон за предучилищно и училищно образование да бъде отложено с една година за да има възможност спокойно да се изработят новите учебни програми, които да бъдат обсъждани от обществеността. Хора изисквайте тези неща от новия кандидат за министър. Трябва да бъдем чути! Тогава нещата с образованието ще потръгнат.

29.01 2016 в 15:34


Ама какво тук значи някаква си личност, докато НАЧАЛНИКА от козяка дава нарежданията и грантовете от НПО са във ключови позиции ще е така, трябва пълно разследване и изчистване на всички които са продали ИСТОРИЯТА на България за десетина милиона лв.Може първо да се публикува списъка на 36 дУпетати дето са вносители на ДЕБИЛЩЕНАТА...нека народа да им засвидетелства ...любовта си............Бай та Уей защо тук мълчим за шефката на кабинета на Танев дето я разследва за шпионаж в полза на Турция, а сетих се.....щото е Резил блокчиту.....„Ексклузивно! ДАНС разследва началника на кабинета на Тодор Танев за връзки с турските служби.Мюйессер Солак беше водач на листата на Реформаторския блок в Разград на парламентарните избори

29.01 2016 в 15:31

ХА-ХА-ХА !!!
голям ташак - вече ще учат за сталин и лелин !

29.01 2016 в 15:13

От трън,та на глог.

29.01 2016 в 14:54

Тук изненади няма, когато става дума да се заема пост където има власт и пари Меги е винаги готова да се пожертва.

29.01 2016 в 14:54

Скандала с учебната програма дойде много удобно точно когато дойде доклада на ЕК, нашите продажни боклуци си играят добре картите, ще си изкарат мандата и ще ни повторят. Но те и самите ни западни партньори са наясно, докладите ги пишат да отчетат дейност, както нашите създават комисии. Важното е да слушкат и да скачат когато им се каже, иначе агентите им спретват няколко хубави протеста. Ясно е, че хората в България си търпят новото съжителство..