Мартин Димитров: Даже в любимата на БСП Русия данъкът е плосък

Ивайло Анев Последна промяна на 19 ноември 2014 в 14:11 3790 6

Даже в любимата на БСП и Атака данъкът е плосък, заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по време на обсъждането на законопроекта за прамахването на плоския данък върху доходите и замяната му с прогресивно-подоходен.

По думите на Димитров въвеждането на плоския данък е една от най-добрите стъпки, правени в България по отношение на данъчното облагане.

Според него БСП и Атака искат премахване на единствения данък, за който има преизпълнение и за който приходите са наред.

"Те нямат проблем с неизпълнението на приходите по ДДС. Нямат проблем, с изпълнението на приходите от акцизи, те са се прицелили в единствения данък, който работи добре и който носи стабилни приходи в бюджета", категоричен беше реформаторът.

"Популизъм е довчера да си имал цялата власт в държавата и да не отмениш плоския данък, но когато си поставен в опозиция, веднага да внесеш отменяне на плоския данък", добави бившият лидер на СДС.

„Ако ние преразгледаме една от най-успешните политики по каквато и да е причина и допуснем колебание тук, поставяме под въпрос въобще стабилността на бюджета в България”, заяви Димитров.

Той допълни, че за малки отворени икономики тази политика е особено успешна.

„Това, което искат колегите от БСП и „Атака”, вече го е имало в страната и е било неуспешно", допълни реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2014 в 14:20

Ами защо този образован глупак ни сравнява с Русия. Да ни сравни със САЩ или която и да е северна и подредена държава. Това си е автогол бе тъпчо и никакъв аргумент. Плосък трябва да бъде данъка за онези ,чието богатство и бизнес са под милион, да речем , а за милионерите по един процент отгоре за всеки милион, който са скатали и така до 90%. Ще рече ,че тези които имат над 90 милиона ще плащат дънък върху доходите си от 90%. И така трябва да е в целият шибан свят

22.11 2014 в 10:03

Разковничето за бедността е в деформираното разпределение. Там е заровено кучето! Със егоизъм и еснавщина няма да се реши проблема за бедността. Но за това нашите управници не са дорасли! Имаше едно научнопопулярно филмче. Две маймуни в клетка. Пред нея съд с банани и въже с което да го придърпат до клетката. Придърпаха го и по силната маймуна прибра и изяде бананите. Повториха опита но вече по слабата маймуна бойкотира и не съдействаше! Въжето се изхлузи и силната също остана гладна. Нашата демокрация е точно на тоя принцип. И не виждам как да изгоним егоистичните маймуни! Те не са по силни но са заели ключови позиции и контролират разпределението! Слава богу че не сме в клетка, щом не искаме да се цапаме с кръв, можем да идем там където маймуните са по човечни! Иначе отдавна да сме изяли "силните", "умни" и "красиви" маймуни!

19.11 2014 в 17:31

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/Flat_personal_income_tax.png

19.11 2014 в 17:01

ето карта на страните с плосък данък - "най-успешните" !
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D0%BA#mediaviewer/File:Fl at_personal_income_tax.png

19.11 2014 в 15:10

Не забравяй, че същите са и шайката от полуидиоти - атака

19.11 2014 в 14:42

Прав е Малтинчо.
БСП е шайка, която защитава олигархията и лъже най-бедните.
БСП НЕ защитава работещите и плащащите легални данъци и осигуровки върху реалните си заплати.