Мартин Димитров: Даже в любимата на БСП Русия данъкът е плосък

Ивайло Анев 19 ноември 2014 в 14:11 4249 6

Даже в любимата на БСП и Атака данъкът е плосък, заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по време на обсъждането на законопроекта за прамахването на плоския данък върху доходите и замяната му с прогресивно-подоходен.

По думите на Димитров въвеждането на плоския данък е една от най-добрите стъпки, правени в България по отношение на данъчното облагане.

Според него БСП и Атака искат премахване на единствения данък, за който има преизпълнение и за който приходите са наред.

"Те нямат проблем с неизпълнението на приходите по ДДС. Нямат проблем, с изпълнението на приходите от акцизи, те са се прицелили в единствения данък, който работи добре и който носи стабилни приходи в бюджета", категоричен беше реформаторът.

"Популизъм е довчера да си имал цялата власт в държавата и да не отмениш плоския данък, но когато си поставен в опозиция, веднага да внесеш отменяне на плоския данък", добави бившият лидер на СДС.

„Ако ние преразгледаме една от най-успешните политики по каквато и да е причина и допуснем колебание тук, поставяме под въпрос въобще стабилността на бюджета в България”, заяви Димитров.

Той допълни, че за малки отворени икономики тази политика е особено успешна.

„Това, което искат колегите от БСП и „Атака”, вече го е имало в страната и е било неуспешно", допълни реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews