Марин Льо Пен рамо до рамо с Марешки: Mon cher, Веселин

OFFNews Последна промяна на 03 май 2019 в 18:27 4195 1

С бурни ръкопляскания, национални трибагреници и скандирания като на футболен мач, активисти на партия Воля посрещнаха лидера на френския крайнодесен "Национален сбор" Марин Льо Пен и председателя на българската партия Веселин Марешки на предизборно събитие в столичния хотел "Интерконтинентал".

Специално за откриването на кампанията на "Воля-българските родолюбци" в София пристигнаха лидери на европейски патриотични партии от семейството на "Движение за Европа на нациите и свободите", в което партия „Воля“ получи покана да членува преди половин година. 

"На прага сме на нови избори, а №23 е най-правилният избор. 81% от българите поставят националните интереси на първо място - вътрешния ред и сигурността. Искаме ЕС не на подчинението, а на равноправното партньорство - Европа на нациите", каза Марешки под бурните аплодисменти на поддръжниците си.

Той подчерта, че партията му е успяла да събере успели, честни и почтени хора, които биха могли да направят промяната. Марешки бе категоричен, че именно той е започнал борбата срещу картелите, корупцията и политическите изменници.

"Социалистите не са алтернатива. Управленията им са свързани с икономически крах и бедност", категоричен бе лидерът на "Воля".

На няколко пъти Марешки благодари за подкрепата на Марин Льо Пен и я нарече "един от новите лидери на ЕС".

Французойката пък се обърна към него с "Mon cher, Веселин" (б.ред. - скъпи, Веселин).

​"Трябва да се борим за Европа, която не заличава нациите. Вие знаете какво означава да се съпротивляваш и да се бориш. Вие сте истинската Европа. Ние искаме такава Европа, а не безлична Европа", заяви председателката на "Национален сбор" пред активистите на "Воля".

Тя говори и за мигрантската заплаха, която била налагана със сила от ЕС и призова истинските европейци да не се подчиняват на Брюксел.

"Ние трябва да  запазим постиженията на Европа и всичко това ще се решава по време на изборите на 26 май. На карта е поставена идентичността на държавите", категорична бе Льо Пен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови