Мария Касимова: С Лозан Панов не искаме да се фокусираме върху подкрепата, която получаваме от партии

OFFNews 08 октомври 2021 в 18:59 1843 1

Снимка архив

"Ние, и двамата с Лозан, не искаме да се фокусираме върху подкрепата, която получаваме от партии. Нашите кандидатури са за хората, ние говорим за хората, искаме да се фокусираме върху хората."

Това заяви пред бТВ Мария Касимова-Моасе по повод получената официална подкрепа от "Демократична България". Моасе е кандидат за вицепрезидент,а Лозан Панов - за президент. Двамата бяха номинирани от "Правосъдие за всеки" и издигнати от Инициативен комитет

"И аз, и той вярваме, че хората се събират заради каузите и идеите, които споделят (...) Събрали сме се, защото мислим еднакво", каза тя за получената в телефонен разговор покана да стане кандидат за вицепрезидент. Моасе допълни, че не е подозирала, че настоящият председател на Върховния касационен съд познава нея и творчеството ѝ.

По думите ѝ това е много по-логичен начин за издигане на кандидат-президентска двойка, отколкото след разговор с приятели на маса.

"Борим се и за свободата на словото", заяви още тя и допълни, че от журналистите няма да иска предварително нито въпроси, нито теми за интервютата.

Интервюто на Моасе по бТВ започна с искането да има осигурен жестомимичен превод. Тя подчерта, че хората с уврежданията също са политически активни и има нужда те да бъдат включвани в диалога.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови