Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров в коалицията е абсолютно никаква

OFFNews 20 август 2023 в 10:21 3265 2

Мария Габриел

Снимка БГНЕС

Мария Габриел

Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква. Това са инсинуации.

Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в предаването "Събуди се" на Нова тв по повод изказвания на политици и публикации, които свързват убития Алексей Петров с управляващата коалиция.

„Много би ми се искало хората, които говорят за „стъкмяване”, да не трупат политически актив с тези твърдения. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки”, каза Габриел и добави, че очаква президентът да приеме оставката на главния секретар на МВР.

В събота Румен Радев попита каква е била ролята на Алексей Петров в "стъкмяването" на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия”.

Габриел отрече да е имало покани към Петров за пост в политиката. „Там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството”, каза вицепремиерът.

„През последните два месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има приет бюджет. Работим за спасяване на европейски средства, свързани с плана за възстановяване”, коментира Мария Габриел.

„Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени.Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен”, каза още Мария Габриел.

В отговор на въпрос, тя заяви, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е починал. „Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента, в който го получим, той ще бъде публичен”, каза вицепремиерът.

Габриел коментира и шпионския скандал с тримата българи във Великобритания: „С Великобритания сме добри партньори. Сигурността е наша обща тема и в тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало".

Тя увери, че всички криминални случаи, които се случиха напоследък в България, няма да ни отдалечат от Шенген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

2

AlexT

20.08 2023 в 15:52

‘’’Излязохме от безвремието и международната изолация’’ ‘’ :)): марчето от селата около Якоруда; външен министър :) ..

::) БЛАГОДАРЕНИЕ на коалицията ни със СИК мафията, с доган и пеевски- светлите личности и с ДС-БКП – отрочетата – 3-то поколение ..!! И даже не смеем да поискаме вот на недоверие, на руския агент радев .. Хахахахаааааааа..

1000

1

PaulPierce

20.08 2023 в 11:06

Радев да обясни за ролята на генерал Решетников при неговия избор, вместо да повтаря кремълски опорки и заглавия от агенция ПИК
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика