Quantcast

Мария Габриел от ГЕРБ стана зам.-шеф на групата на ЕНП в Европарламента

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 21:52 3927 5

Снимка gerb.bg

Eвродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Кандидатурата на Мария Габриел получи подкрепа от 150 гласа от почти всички делегации, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Габриел е завършила магистратура "Международни отношения и сравнителна политика" в Института по политически науки в Бордо, Франция.

По време на първия си мандат в Европарламента тя беше координатор в Комисията по правата на жените и равенството между половете.

През 2012 г. Габриел беше избрана за заместник-председател на ЕНП Жени, а през 2013 г. бе удостоена с наградата „Евродепутат на годината” в категорията „Равенство на половете”.

„Приемам избора ми на отговорния пост като заместник-председател на Групата на ЕНП в Европарламента с благодарност и удовлетворение, но съзнавам, че той е най-вече признание за активната роля, която играе ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство. Избирането ми е признание за убедителната ни победа на евроизборите в България, с която дадохме нашия принос за поредната победа на ЕНП в Европа”, заяви Мария Габриел след избирането й.

Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер е подкрепил Габриел за избирането й за заместник-председател на групата на ЕНП, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 11:49

Нашето мъжко момиче!ЕНП е най-голявмата група в ЕП. Предполага се, че гонейки интереса си, ББЦ ще искат да се присъединят към ЕНП. Не се знае обаче, дали ЕНП ще ги искат, след като спонсор им е Делян Пеевски, който се отказа да бъде евродепутат само за да не му разнищят далаверите там. Тук, в България, под сянката си е друго. То и ДПС отдавна подава ръка на ГЕРБ, но ГЕРБ не я поема.

04.06 2014 в 22:33

След днешната целувка с Атака, вече са НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИ.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ с ФЕС.
ЕБАТИ животното.

ПП
Колкото до БАБУИНА Серж, дори и слепите в БНСП са наясно че ще си остане с ОНОВА НЕЩО в червения насран задник.

04.06 2014 в 22:13

Сержо пък е ПРЕДСЕДАТЕЛ на PES :) Колкото и да се напънете сега в герберския сайт да цъкате минуси и псувни, зам-шеф на ПП група е ПОД председател на партия от подобен ранг :) Па били те и социалисти.

04.06 2014 в 22:04

А къде е мадмоазелата Лаверн.

04.06 2014 в 21:57

Честито!

... и никва милост за песедателя!

... хахахахахаха