Мария Габриел от ГЕРБ стана зам.-шеф на групата на ЕНП в Европарламента

OFFNews 04 юни 2014 в 21:52 4549 5

Снимка gerb.bg

Eвродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Кандидатурата на Мария Габриел получи подкрепа от 150 гласа от почти всички делегации, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Габриел е завършила магистратура "Международни отношения и сравнителна политика" в Института по политически науки в Бордо, Франция.

По време на първия си мандат в Европарламента тя беше координатор в Комисията по правата на жените и равенството между половете.

През 2012 г. Габриел беше избрана за заместник-председател на ЕНП Жени, а през 2013 г. бе удостоена с наградата „Евродепутат на годината” в категорията „Равенство на половете”.

„Приемам избора ми на отговорния пост като заместник-председател на Групата на ЕНП в Европарламента с благодарност и удовлетворение, но съзнавам, че той е най-вече признание за активната роля, която играе ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство. Избирането ми е признание за убедителната ни победа на евроизборите в България, с която дадохме нашия принос за поредната победа на ЕНП в Европа”, заяви Мария Габриел след избирането й.

Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер е подкрепил Габриел за избирането й за заместник-председател на групата на ЕНП, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови