Маргарита Попова отрече, че се подготвя за нова политическа кариера

Юлиан Христов 06 юни 2018 в 11:37 4853 0

Маргарита Попова отрече, че подготвя за нова политическа кариера

Вицепрезидентът в мандата 2012-2017 г. и настоящ зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК) Маргарита Попова отрече, че се подготвя за връщане в политиката. 

Във вторник на пресконференция на организацията "Борд за България", в която членуват предимно интелектуалци, тя анонсира своите очаквания от бъдещия Европарламент. 

"Борд за България“ е в етап на подготовка за участие на следващите европейски парламентарни избори, които ще се проведат през май месец 2019 г.", заяви Попова, цитирана от Епицентър.бг. Според изданието тя щяла да се кандидатира за следващите избори за Европейски парламент.

„В нашите цели и програма аз много бих искала да видя какво правим. Кои са нещата, които ще свършим до май месец следващата година. Какво очакваме от новия Европейски парламент, как ще оценим работата му до днес, какво очакваме от избора на нова Европейска комисия, какво очакваме и какви бъдещи европейски лидери искаме да видим“, заявява Попова. 

Пред OFFNews тя отрече да има политически амбиции и че "Борд за България" няма да прерасне в политически проект. Тя коментира:

Нямам намерение да се кандидатирам по време на евроизборите, ако това ви е въпросът. Нито се е коментирало такова нещо, нито имам такова намерение. Просто говорих по европейските теми и за това какво предстои, за това какво очакваме от новия Европарламент. Неща, които е нормално един интелигентен европеец да обсъжда.

Попова обясни, че не членува в организацията и е поканена от "Борд за България" за вчерашната пресконференция, защото е работила преди това по "патриотични и национални теми". Тя поясни, че е присъствала на пресконференцията в свое лично качество и че възгледите ѝ се споделят от колегите ѝ в Българската стопанска камара. "Хората са европейци, който прави бизнес е дясно ориентиран човек", каза тя и допълни:

Който прави политически проекти, си е негова работа. Аз в мислите си нямам такива намерения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови