Марешки за присъдения му затвор: Не съм извършил престъпление. Господ отгоре гледа!

OFFNews 14 септември 2020 в 21:54 8452 6

Някой се опитва чрез мен да заблуди Брюксел. Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение, заяви Вeселин Марешки.

Часове след като Апелативният съд във Варна го осъди ефективно на 4 години затвор по дело за изнудване, председателят на движение "Воля" излезе с позиция, в която съобщава, че адвокатите му ще обжалват в законовия срок. 

Публикуваме пълния текс на позицията на Веселин Марешки:

"Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. В какво ме обвиняват де факто - в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал съм да се спази законът!

Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи. Това говори много за начина на работа. Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми- и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно!

Смятам, че моментът за постановяване на тази присъда е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива. Явно съм им много удобен в момента - от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ. Но от друга страна- ВОЛЯ винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното „галено” дете -други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви „успехи”.

Адвокатите ми ще обжалват в законовия срок. Няма да се поддам на поредния опит за натиск. Господ отгоре гледа! Вярвам, че истината ще възтържествува!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

7

Христо Венев

15.09 2020 в 14:03

Малко му е. Лихварите заслужават много повече.

3810

6

Пенчо бре

15.09 2020 в 12:11

Все от доброто си сърце си пати човекът. И плажът взе защото никой не го иска. Ей така, да не запустее. Жив да го ожалиш!

20696

5

Новак

15.09 2020 в 07:57

Истина е - “Господ отгоре гледа”. Затова Весо конституцията при бай Ставри.

705

4

order

15.09 2020 в 05:02

Магарешки към ПАНДЕЛАТА за първият учебен ден!!!
https://www.segabg.com/touche/tush-09-14-2020

23293

3

Стефан

15.09 2020 в 00:52

Ми, да не беше събирал депутатките си само от фризьорските салони. И да не беше играл само на орален секс със Борисов.
Сега нямаше да отнесеш анален.

11300

2

yoghurt

15.09 2020 в 00:47

Жал ме хваща не само за този непохватен политически играч, който не си запази нито един коз и сега ще се обършат о него. Жал ме хваща за мрачната перспектива пред правосъдието ни, приматите на българския преход няма да видят съд, а за пред Европа ще осъдят бити карти, и - ето, гоним корупцията по високите етажи... Фарс и прах в очите. Когато свалят Борисов, и него ще осъдят. Но няма да пипнат Доган, Божков, Пашата, Маджо, Маргините, Галеви, ДС генералите, които забъркаха всичко, Пеевски и майка му и прочее недоразумения на човешкия род.