Марешки видя нов европейски ред в победата на Орбан

OFFNews 09 април 2018 в 17:09 4877 0

Унгарците за пореден път дадоха много ясен знак на ЕС. Категоричната победа на партията на Виктор Орбан затвърждава тенденцията за предстояща голяма промяна в начина, по който се управлява и съществува Европейският съюз, заяви Веселин Марешки- лидер на ПП ВОЛЯ и зам.-председател на НС.

Ние от ВОЛЯ също споделяме тези ценности - искаме да има Европа на нациите, не на чиновниците, Европа на силното лидерство и възраждане на патриотизма. Грешната мигрантска политика, опитите на Брюксел да диктува на страните, вместо да се търси разбирателство, да се отсеят наистина важните проблеми на Съюза, за да се справяме с тях, а не да се измислят „врагове” и несъществуващи казуси, с които да се отклонява общественото внимание - всичко това приключва. Сигурен съм, че след евро-изборите догодина, парламентът на Европа ще има съвсем друг облик и ще бъде сложена точка на слабото лидерство и на погрешните политики. Изборите в Италия, в Унгария… това е само началото, коментира Марешки.

От обявените днес резултати от вота в Унгария стана ясно, че партия ФИДЕС на Орбан и нейният младши коалиционен партньор – Християн-демократическата народна партия, ще имат 133 места от общо 199 в новия парламент. Това им гарантира мнозинство от две трети, необходимо за извършване на промени в конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови