Борисов поздрави победителя Орбан

OFFNews 09 април 2018 в 13:20 4491 2

Снимка Архив

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави унгарския си колега Виктор Орбан за победата на ръководената от него партия ФИДЕС на парламентарните избори вчера, съобщиха от МС. 

Високо ценя приятелските отношения между България и Унгария и съм уверен в отличните перспективи за развитие на ползотворното сътрудничество в двустранен, регионален и в многостранен план, посочва премиерът Борисов.

Той изтъква, че предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват сътрудничество, солидарност и общ подход за тяхното адресиране, а хората очакват стабилност, сигурност и икономическо благоденствие.

"Държавите в Европа повече от всякога имат нужда от диалог и единство, и България ще разчита на подкрепа и съдействие от Унгария за реализиране на успешно Председателство на Съвета на ЕС в интерес на нашите граждани и за просперитета на обединена Европа", посочва в телеграмата си премиерът Борисов като пожелава на Виктор Орбан здраве, благополучие и успехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

09.04 2018 в 16:09

Над 3 млн българи принудително и безвъзвратно са изгонени от вас , комунистите /герберасти/. И продължават да напускат страната!!!На кои пожелавате благоденствие??? На над 1,2 млн пенсионери , които по ваше признание живеят под прага на бедност...Или на чалгомутрагените , живеещи много добре , та да им трябва такова пожелание...