Quantcast

Марешки: Ще подкрепим правителството, мандатът трябва да се изкара докрай

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2018 в 08:46 854 0

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Управляващите трябва да излязат пред хората и да кажат, че програмата на правителството и дадените обещания нямат никакво значение и оставането във властта на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е най-важно.

Това заяви зам.-председателят на парламента и лидер на „Воля” Веселин Марешки по бТВ. Вчера Каракачанов коментира ситуацията при Патриотите след задочния сблъсък на Симеонов с протестиращите майки така: „Ако изгоним НФСБ от управлението, какво очаква правителството - трябва да разчитаме на Марешки. Съжалявам, но това за мен не е алтернатива”. 

По повод твърденията, че оставка на Валери Симеонов ще върне БСП и ДПС на власт, лидерът на „Воля” обяви, че Красимир Каракачанов преговаря в момента именно с БСП и ДПС за съставяне на следващото правителство. „Корнелия Нинова си го нарича „Краси”. Някои от редовите депутати от БСП се чудят защо БСП не реагира на тези безчинства”, допълни той.  

Въпреки всичко това „Воля” ще гласува днес „против” вота на недоверие, иницииран от БСП. „Този мандат ще се изкара до край – ако не се случи някакъв форсмажор. Хората не припознават алтернативата, няма нужда държавата да минава през хаос”, заяви Марешки и посочи, че даже БСП в момента не е готова да бъде във властта.