Марешки призова Борисов да гласува против санкциите срещу Орбан в Съвета на ЕС

OFFNews 13 септември 2018 в 14:26 2657 0

Лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки призова премиера Бойко Борисов да гласува против санкциите срещу Унгария в Съвета на ЕС.

Марешки е изпратил писмо до унгарския премиер Виктор Орбан, в което изразява подкрепата си по повод задействаната процедура за отнемане гласа на страната му, става ясно от декларация на партия "Воля"?:

"Категорично заставаме зад позицията на премиера на Унгария Виктор Орбан и не приемаме задействаната процедура в Европейския парламент срещу него. Този акт говори много зле за Европарламента. Къде остана европейската толерантност и уважение към инакомислещите? ЕП показа, че е негоден в този си вид да продължава да ръководи съюза и че е неадекватен на реалностите", се казва още в позицията. "Проблемът с тотално сбърканата политика към мигрантите на германския канцлер Ангела Меркел и сегашните лидери на съюза доведе до сериозни проблеми в страните-членки. Проблеми, които имат проекция години напред. Тази политика заплаши стабилността и сигурността на европейските граждани. Следващите лидери ще имат трудната задача да поправят грешката. Но щетите вече са нанесени и то с цената на човешки животи".

Според Веселин Марешки Орбан има смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си. "Европа не е разграден двор, в който всеки може да идва и да прави каквото си иска, без да зачита нашите ценности и правила. Достатъчно се нагледахме на безпомощно лидерство и на объркване", категоричен е той.

Лидерът на "Воля" ще обсъди темата с европейските си партньори от „Партията на свободата” в Австрия по време на работно посещение във Виена в началото на следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews