Ексклузивно Ива Митева от Има такъв народ е новият председател на парламента (допълнена)

Марешки: Малкият коалиционен партньор на ГЕРБ удари дъното

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2018 в 13:00 2839 0

"Тази седмица малкият коалиционен партньор не знам колко дълбоко е изкопал дупката в дъното. Защото дъното беше достигнато със сформирането на тази коалиция. Изложиха се максимално, изложиха българския парламент. Изложиха и българския народ".

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ВОЛЯ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки по повод скандалите, с които Обединените патриоти завършиха последния политически сезон.

"Събират се в тюрлю гювеч, за да прескочат бариерата, а след това се упражняват на гърба на пенсионерите, учителите и армията", коментира Марешки. Той заяви, че коалицията е спечелила изборите, а на следващите хората "ще им поставят оценка". 

Марешки атакува лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него идеята на Каракачанов да се снижи прага за преодоляване на психотестовете за прием в българската армия, през който преминават всички желаещи да станат професионални войници, е "безобразие".

Той засегна и темата за Закона на приватизацията, върху който президентът Румен Радев наложи вето.

Според него промяната "тихомълком е вкарана точката за промяна на Закона за приватизацията от ВМРО", затова той поиска в новия политически сезон до всеки законопроект, прокарван от партията на Каракачанов, да бъде представен и човекът, който го предлага, за да бъде ясно, че не е лобистки.

Зам.-председателят на парламента допълни, че "всички лобистки неща идват от ВМРО". Въпреки това подчерта, че "ако министърът на отбраната предложи нещо, което е добро, ВОЛЯ ще го подкрепи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови