Манолова за ПП и Василев: Онемях, надминаха Борисов!

OFFNews 27 май 2022 в 17:19 2467 2

Снимка Архив

Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента, написа във Фейсбук лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова. 

Вчера в медиите се появи информация, че иправляващите обсъждат създаването на Междуведомствен съвет, който да защитава държавата от рискове за икономическата и финансовата система, начело с вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Днес той заяви, че няма такъв проектозакон, а "има два-три варианта на български закон Магнитски в правосъдното министерство, а Министерството на финансите е дало само технически бележки".

"Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?! Как ще "браниш" националната сигурност, като нарушаваш фундаментални принципи в правото?! Как ще изземваш собственост без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, г-н Василев?! Вие идвахте в Комисията по ревизията да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, но не позволих да се пристъпва закона. Сега сте вицепримиер - накажете виновните и злоупотребявалите, но не като погазвате правото. Като юрист Ви призовавам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавайте върховенството на правото! Защото след наказателните списъци какво следва - наказателни отряди? Частна армия? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт?", пише в публикацията си Манолова.

Всички парламентарно представени сили, освен "Възраждане", остро критикуваха появилия се в публичното пространство законопроект. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че се радва на предложението и заплаши, че от партията му ще използват "нацисткия закон на ПП" срещу тях след няколко месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

2

Moirae

27.05 2022 в 18:44

В продължение на ваше възклицание и последвало онемяване, вземете, че се спрете най-сетне - да говорите неподготвена. Санкционни списъци за лица доказано свързани с корупция има на ниво и ЕС и на ниво страни членки. ОССЕ публикува доклади за борбата с корупцията в отделните страни-членки, където можем да видим именно прилагане на санкционни списъци спрямо корумпирани лица. При нас няма нито проектозакон, нито каквото и да е окончателно решение, а вие истерясвате.

10298

1

AntiZ

27.05 2022 в 18:21

Ми и аз онемявам всеки път като ми изскочиш я на снимка, я на видео, ама никой не ме пита какво стрес преживявам!
 
X

Да помогнем на украинските деца!