Манолова: Високите цени ще свалят правителството, ще има предсрочни избори

OFFNews 05 юни 2022 в 18:31 3091 2

Мая Манолова

Снимка БТА/Минко Чернев-Архив

Мая Манолова

"Ще има предсрочни избори, Борисов и Нинова запяха в един глас за хартиените бюлетини", заяви лидерът на "Изправи си се.БГ" Мая Манолова пред БНТ.

По думите ѝ те са категорично против да се пипа Изборният кодекс и трябва да остане само машинното гласуване. Коментира, че скъпите цени ще свалят правителството.

Манолова обясни, че не прехвърля вината към никого за своите представяния на изборите, а огромните очаквания на българските граждани са се оказали излъгани спрямо "Продължаваме промяната". Те пропиляха тази висока обществена енергия.

Според нея от Продължаваме промяната са обещали реформа в енергетиката, пенсионна реформа, в здравеопазването, да се направи нова КОНПИ, а реално не е направено нищо. "Надградиха схемите на Борисов и те започнаха да работят в тяхна полза", каза Мая Манолова.

По думите ѝ посредници на новата власт са направили сделката на живота си за природния газ. Експертите на "Изправи се.БГ" са изчислили, че ще дължим на "Газпром" 800 млн. евро заради едностранно нарушаване на договора с газовия гигант.

В момента изчерпваме всички възможности да се доберем до информация за това дело, за мотивите, по които сме били подслушвани с решение на Специализираната прокуратура, целта е да не може повече неудобните на всяка власт да бъдат включвани в списъци, да бъдат незаконно подслушвани, каза Манолова.

Тя допълни, че пенсионерите ще си видят фишовете и ще установят, че на голяма част от тях увеличението на пенсията ще бъде с 2-3, до 5%. Мярката 0% ДДС на хляба е трябвало да се съчетае с 0% ДДС на продуктите, с които се прави той, а също и с таван на цените на някои основни продукти.

Реална подкрепа няма да има нито за пенсионерите, нито за работещите бедни, нито за семействата с деца, каза Мая Манолова.

Манолова критикува, че хората със скъпи автомобили ще получат 25 стотинки за литър заредено гориво, а бензиностанциите вече са повишили цените.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите