Манолова: РПУ ли ще откриете в "Пирогов" за защита от ромите?

Ивайло Анев 09 декември 2014 в 14:35 5964 17

Мая Манолова

В „Пирогов" РПУ ли ще откриете, или ще откажете да лекувате роми?

Това попита депутатът от БСП Мая Манолова във връзка с днешната тема в парламента - намерението на министъра на здравеопазването Петър Москов да се изпращат линейки в ромските махали, само ако те бъдат защитени и има съгласуване с ромските лидери.

Манолова припомни, че проблеми с посегателствата върху лекарите има не само в ромските квартали, но и в Перник, в София, дори и в „Пирогов".

Социалистката обяви своите притеснения, че управляващите скоро ще подменят съдебната система с ромското мешере. Именно заради това „червената" депутатка призова министър Москов да дойде в парламента с подготвена управленска програма за реформи в здравеопазването.

„Елате подготвен, направете го навреме, защото, както е тръгнало, вие няма да сте министър още дълго време", предрече Манолова и изтъкна: „А и както разбрахме, вече имаме подготвен кандидат - Слави Бинев, защото неговата партия Патриотичния фронт не се различава особено във вижданията си за ромските квартали от Реформаторския блок".

Депутатката от „БСП Лява България" взе участие в дебата за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за следващата 2015 година и отсече - „реформата отсъства, реформата я няма, реформата липсва в бюджета на НЗОК".

Манолова предупреди, че така предложената сметка на парите на касата ще лиши редица болници от възможността да работят с НЗОК и те няма да могат да откриват нови отделения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!