Манолова: Председателят на Общинския съвет в Берковица купува гласове (видео)

OFFNews 11 ноември 2021 в 10:53 2308 0

Председателят на Общинския съвет в Берковица Деян Еленков купува гласове, съобщи лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова във фейсбук.

Тя пише, че формацията е получила сигнал, като към него е прикачен и видеозапис.

От публикацията става ясно, че от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са подали сигнал в полицията. Според тях местната полицията прикрива случая. 

"Според сигнала председателят на общинския съвет в Берковица и кандидат на ГЕРБ Деян Еленков раздава пари от буса си", допълват от формацията.

На видеото се вижда как бус спира в уличка, а веднага след него спира и голф. "От прозореца на буса се подава пачка, кандидатът на ГЕРБ и другото лице преброяват парите, после си подават още една банкнота. Качват се и потеглят. Няколко дни по сигнала на очевидеца няма предприети действия от местната полиция", пишат от ИБГНИ.

Преди няколко дни министърът на вътрешните работи разпореди две проверки - едната е за купуване на гласове, а другата е възложена на Инспектората към МВР, който трябва да провери действията на местните полицаи. 

Пред bTV бившият шеф на Общинския съвет Милован Жан разказа, че е станал свидетел на случилото се. Той обясни, че е подал сигнал на 4 ноември, но след като два дни нищо не се е случило, е подал втори на 6 ноември. 

Деян Еленков също коментира кадрите, като заяви, че "има политическа атака от страна на опоненти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови