Манолова отново ще оглави Комисията по ревизия

Елена Николова 22 юли 2021 в 14:52 1303 0

Народното събрание гласува "за" създаването на Временна комисия по ревизия за разходваните средства от Министерски съвет. Нейн председател отново ще е Мая Манолова, а зам. - председател ще е Борислав Сандов. 

Сред останалите членове на комисията ще бъдат Васил Георгиев, Георги Георгиев, Росен Димов,Александър Иванов, Христо Гаджев, Анна Александрова, Румен Гечев, Явор Божанков, Христо Проданов, Иван Димитров, Владислав Панев, Петър Чобанов и Байрам Байрам. 

Пред депутатите Манолова сподели, че в резултат на 5-те заседания комисията в предишното НС е създала голяма подкрепа, парламентът се отворил за граждани и започнало да се връща доверието. 

Проверките, които бяха направени по сигналите, доведоха до това, че бяха осветени различни корупционни схеми в различни сектори. Видя се истината за израходването на милиарди. Добре е, че служебното правителство продължи стартовите теми от комисията, каза тя. Манолова обясни защо, след като правителството се ангажирало с основните теми, се налага да бъде създадена и комисия. "Така ще дадем отново възможност на българските граждани, на почтения бизнес, малките фирми да намерят своята
трибуна", уточни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови