Манолова: БСП не иска промяна в съдебната система. С паническото връщане на мандата го показаха

"БСП се грижат за българските граждани само на думи"

Ружа Райчева 03 септември 2021 в 12:57 2990 1

Паническото връщане на мандата на 6 септември показва само едно – БСП не желае окончателно да бъдат приети законите за промяна на съдебната система. Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се, БГ! Ние идваме" Мая Манолова в Народното събрание.

Тя смята, че за БСП грижата за българските граждани е само на думи.

„След като не проявиха смелост и грижа за върховенството на правото, това трябва да направи българският президент“, каза Манолова и призова Румен Радев да даде време на парламента да приеме промени в закона за специализираните съдилища, за НСО, за Бюрото за охрана и в Закона за съдебната власт.

Манолова коментира, че това би дало и възможност да отиде плана за устойчивост в Брюксел, за да получи България европейски пари.

От „Изправи се, БГ! Ние идваме“ предлагат конкретни мерки за туристическия бранш, който е сред най-засегантите в COVID кризата.

„Ще подкрепим и предложим да се отделят около 110 милиона допълнителна компенсация в сектор туризъм“, заяви народният представител Живко Табаков.

По думите му косвено ангажираните хора са над 360 хиляди, а пряко ангажирани са 100 хиляди души.

От ИБГНИ предлагат още: 75 милиона за безвъзмездни средства за фиксирани и променливи разходи в бизнеса и 25 милиона за покриването на ПСР тестове за туристи.

Според Мая Манолова голяма част от предприятията няма да могат да покрият своите кредити.

„Важно е да говорим и за компенсацията на енергийните разходи, а именно замразяване на цената на тока. С това можем да се ангажираме“, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови