Манолова: БСП не иска промяна в съдебната система. С паническото връщане на мандата го показаха

"БСП се грижат за българските граждани само на думи"

Ружа Райчева Последна промяна на 03 септември 2021 в 12:57 2453 1

Паническото връщане на мандата на 6 септември показва само едно – БСП не желае окончателно да бъдат приети законите за промяна на съдебната система. Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се, БГ! Ние идваме" Мая Манолова в Народното събрание.

Тя смята, че за БСП грижата за българските граждани е само на думи.

„След като не проявиха смелост и грижа за върховенството на правото, това трябва да направи българският президент“, каза Манолова и призова Румен Радев да даде време на парламента да приеме промени в закона за специализираните съдилища, за НСО, за Бюрото за охрана и в Закона за съдебната власт.

Манолова коментира, че това би дало и възможност да отиде плана за устойчивост в Брюксел, за да получи България европейски пари.

От „Изправи се, БГ! Ние идваме“ предлагат конкретни мерки за туристическия бранш, който е сред най-засегантите в COVID кризата.

„Ще подкрепим и предложим да се отделят около 110 милиона допълнителна компенсация в сектор туризъм“, заяви народният представител Живко Табаков.

По думите му косвено ангажираните хора са над 360 хиляди, а пряко ангажирани са 100 хиляди души.

От ИБГНИ предлагат още: 75 милиона за безвъзмездни средства за фиксирани и променливи разходи в бизнеса и 25 милиона за покриването на ПСР тестове за туристи.

Според Мая Манолова голяма част от предприятията няма да могат да покрият своите кредити.

„Важно е да говорим и за компенсацията на енергийните разходи, а именно замразяване на цената на тока. С това можем да се ангажираме“, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1409

1

03.09 2021 в 13:08

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Na-Ninova-nikoga-nyama-da---prostyat/258818/11/0
Валерия Велева ЦИТАТ: На Нинова никога няма да ѝ простят. Тя показа с факти и аргументи новото задкулисие - Слави Трифонов и Христо Иванов.
Христо Иванов, който дори не склони да отиде на разговори с БСП за актуализацията на бюджета, днес обсипва с просби Нинова да осигури още някой ден живот на поредния обречен от политическото късогледство и тъпоумие парламент.
С цялото си високомерие Тошко Йорданов вчера отдели само 5 минути за консултации с БСП с мотива, че социалистите не ставали за партньори, а днес ги съветва да не бързат с връщане на мандата.
И Манолова висна на дувара на "Позитано" 20 с воплите си БСП да не връща мандата, "за да може да се приемат законопроекти, важни за хората".
Странно къде бяха вчера тези политици? Защо не приеха подадената ръка за публичен, политически диалог и всички тези въпроси да ги обсъдят като нормални хора?
Отговорът е само един - защото ръката е на БСП и защото съдбата нареди така, че домакинята на тези срещи да е Корнелия Нинова.