Манфред Вебер е предпазлив в подкрепата си за Борисов

Всяка предполагаема злоупотреба със средства на ЕС трябва да бъде разследвана без изключение, смята шефът на групата на ЕНП

OFFNews 18 март 2022 в 18:26 3960 3

Снимка Архив

Всяка предполагаема злоупотреба със средства на ЕС трябва да бъде разследвана без изключение, написа във фейсбук профила си председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.  

По думите му властите дължат обяснения на обществото.

"Групата на ЕНП в Европарламента e много обезпокоена от събитията в София снощи. Задържането на лидера на опозицията и бивш български премиер Бойко Борисов повдига много въпроси, които трябва спешно да бъдат изяснени", коментира той.

И допълва, че отговори трябва да се търсят от българската полиция, която е "предприела действия без заповед за арест, както и от Европейската прокуратура".

"Борбата с корупцията може да бъде успешна, само ако се основава на ясно разделение на властите и справедлив процес в рамките на върховенството на закона", пише в заключение Вебер.

Докато вчера течеше полицейската акция в дома на Бойко Борисов в Банкя, а симпатизанти и членове на ГЕРБ протестираха отвън, депутати от партията обявиха, че са информирали за случая председателя на група на ЕНП. По време на протеста в защита на Борисов днес Цвета Караянчева заяви, че Европейският съюз няма да подмине случващото се в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

19.03 2022 в 15:16

Само аз ли не виждам къде при предполагаемо изнудване на хазартен бос има злоупотреба с Европейски средства?

-1200

2

Vas_sashk

19.03 2022 в 14:42

Цяла Европа се хили на простотията на Киро Лъжеца и Дамаджаната

-8580

1

Цяла Европа гърми за Борисов, само тука шепа лумпени го защитават 12 часа и блокират нелегално улицита а бТВ е станала Севда ТВ.