Малките пред големите: Манолова с кампания в подкрепа на обикновения човек

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2019 в 22:05 2089 1

Мая Манолова обяви началото на национална кампания "Малките пред големите" за подкрепа на обикновените хора. 

С нея ще обиколим цялата страна, за да покажем силата на гражданското обединение, заяви Манолова, след учредяването на  гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

Кампанията „Малките пред големите“ е в защита на гражданите от произвола на чиновниците, на малкия бизнес - от административната тежест, на пациентите - от лошото здравеопазване, на потребителите - от монополите, на дребните земеделски собственици - от крупните арендатори, на избирателите - от изборните манипулации, на работниците – от некоректните работодатели“, обясни целите на кампанията Манолова.

Към платформата „Изправи се.БГ“ днес се присъединиха представители на майките на деца с увреждания, на инициативни комитети, свързани с опазването на въздуха и против презастрояването, правозащитници, лекари, адвокати, представители на на медицинските съсловия и пациентски организации, представители на културната общност, браншови и синдикални сдружения.

На събитието дойдоха и представители на движение „Днес”, синдикат „Защита”, шофьори от градския транспорт, хора, организирали социалната кухня през миналата зима, миньори от Бобов дол, шивачки от Дупница, на които Манолова е помагала. 

„Хората във властта са страхливи. Те не са страшни. Те обичат сянката, не светлината. Ще ги осветяваме. Когато ни виждат обединени, те са в паника и се страхуват. Затова и България носи номер 111 на гърба си – България е на дъното на свободата на словото", каза още Манолова.

Тя отбеляза, че гражданската платформа ще изгради опорни екипи в страната и към „Изправи се.БГ“ ще се присъединяват нови партньори - местни формални и неформални организации.

„Изправи се.БГ“ вече има електронна платформа на сайта си, наречена „Граждански натиск“. На нея хората от цялата страна и българи от чужбина могат да подават сигнали и жалби за зле работеща администрация или нарушени права, каза още Манолова.

Тя уточни, че проектът се финансира с лични средства на учредителите, както и с малки дарения през сайта www.izpravise.bg

Манолова заяви още, че безплатните приемни за граждани ще продължат и гражданската платформа ще реагира на всяка несправедливост, на всеки сигнал за корупция, както и че ще усилва гласа на гражданите по проблеми, които са важни за тях.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9873

1

emanuilis

10.12 2019 в 10:39

#ИзпериСе, „зомби"-инициатива за „възкресяване" на политически „трупове". #МаяМа, помним.