Малинов: Докладът на ЕК е унизителен и за нас, и за самата комисия

OFFNews - Бургас 18 ноември 2017 в 16:06 6631 0

Снимка Фейсбук

Светослав Малинов

Като унизителен определи Доклада относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка евродепутатът Светослав Малинов. Причината за тази оценка на Малинов е, че документът излиза вече десета година.

Фактът, че излиза е категорично доказателство за провала на българските правителства през последните 11 години. Това е унизителен доклад, поради факта, че все още съществува. И е изключително непочтено да се обявява за успешен. Той е доклад, който 10 години излиза горе – долу с един и същи тон“, каза Малинов.

Докладът ни напомня, че ние не сме свършили нещо, което никой не е очаквал, че няма да свършим за 10 години, добави евродепутатът.

Светослав Малинов посочи единственото позитивно нещо в случая, а именно, че документът е публикуван по-рано и това е жест към страната ни.

Той трябваше да излезе през януари. Ако беше излязъл през януари, всички щяха да разберат, че България е под мониторинг, докато председателства Съвета. В този смисъл, най-хубавата новина е, че все пак са се сетили в Брюксел да не ни унижават, изваждайки този доклад и напомняйки на всички факта, че ние не сме пълноправна държава – член, макар и в тази сфера само“, посочи Малинов.

Той е категоричен, че докладът и механизмът за сътрудничество и проверка, са унизителни и за самата Европейска комисия. Това показва, според него, че лостовете, с които Брюксел иска да предизвика реформи у нас, са се провалили.

Ние бяхме поставени под мониторинг, защото се смяташе, че не бяхме подготвени напълно през преговорния процес. Но се смяташе, че за няколко години максимум, ние ще се справим. И затова беше направен този голям компромис с нашето членство под мониторинг. Той беше измислен специално за нас“, каза Малинов.

Първите доклади имаха отзвук и доведоха до някакви реформи, припомни Светослав Малинов и добави, че постепенно интересът към тях намаля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!