Мая Манолова в съда за касиране на вота в София

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2019 в 06:41 2226 0

Делото за касиране на вота в София по жалба на независимия кандидат за кмет Мая Манолова е насрочено за днес в Административен съд София-град. 

Манолова, председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата й - Никола Вапцаров, както и членове на ИК и хора от екипа й от кампанията ще присъстват лично на съдебното заседание от 10 часа на ул. "Вашингтон". 

Жалбата в Общинската избирителна комисия бе внесена от ИК за издигането на Манолова на 11 ноември, след като балотажът на 3 ноември бе спечелен от кмета Йорданка Фандъкова с малко над 20 000 гласа. 

Манолова внесе 14 тома доказателства за манипулиране на изборните резултати, като посочи близо 900 протокола и изборни книжа с установени от екипа й закононарушения и други, компрометиращи вота на гражданите, факти.

ЦИК няма информация за тежки нарушения на изборния процес в София, които биха могли да предизвикат касиране на вота, заяви говорителят на комисията Александър Андреев по повод искането на Мая Манолова. Административният съд трябва да реши дали внесените жалби и доказателства към тях са достатъчни за касирането на вота в столицата, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови