Мая Манолова: Движението на Татяна Дончева остава при нас

OFFNews Последна промяна на 23 май 2021 в 10:35 5210 0

На изборите на 11 юли ще се явим във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: "Изправи се.БГ", "Отровното трио" и три партии – "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП.

Това обяви Мая Манолова пред БНТ и допълни, че имат подкрепата и на десетки граждански организации.

Тя бе категорична, че Дончева остава в коалицията и че днес или утре предстои подписването на споразумение. Освен това нито за момент не е ставало дума лидерът на "Движение 21" да напусне коалицията.

"Ние стоим зад принципите, които обявихме и на 4 април – за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите, посочи още Манолова.

Манолова допълни, че в листите ще има превес на гражданите пред партиите. Според нея "Изправи се! Мутри, вън!" е успешен формат, макар да са били най-малката парламентарна група, но със сигурност е била най-активната.

Тя е убедена, че политическите формации на промяната ще имат по-голямо доверие в следващия парламент.

"Промяната е необратима! Тя се усеща. Хората вече не искат да мълчат, искат промяна, ясни антикорупционни действия", каза тя.

В петък лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, "Движение 21" на Дончева и гражданската платформа "Нормална България" на Георги Кадиев. Подписи под споразумението обаче положиха само Кадиев и Петков.

"Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята", обяви днес Манолова.

Тя посочи, че има договорка с "Има такъв народ" и "Демократична България" за специална комисия в следващия парламент, която да разследва незаконното подслушване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови