Мая Манолова : Асфалтиране плюс бойкова власт = реформа

Ива Оприкова 15 май 2015 в 12:23 3450 8

Мая Манолова

"Асфалтиране + бойкова власт е равно на реформа".

Това обяви социалистката Мая Манолова, докато развиваше въпроса си към премиера Бойко Борисов.

Тя направи асоциация с "крилатата" фраза на Ленин -"електрификация + съветска власт = комунизъм". 

"Асфалтирахте първия мандат, асфалтирахте втория! Кога ще приключите и дали асфалтирането е единствената реформа?", попита социалистката от парламентарната трибуна.

В парламентарния си въпрос към премиера Манолова подложи на безпощадна критика здравния министър Петър Москов, оставил хиляди онкоболни без лекарства, изкарал медиците на улицата да протестират, оставил болничните заведения без линейки.

Тя не пропусна и ролята на социалния министър Ивайло Калфин и неговите реформаторски идеи в пенсионната реформа, изкарали военните на протести. Под ударите й попаднаха и образователния министър, както и министъра на отбраната.

"С вас трудно се спори и не е необходимо", отвърна на критиките премиерът и изброи всички успехи на кабинета от втория мандат по сектори. За здравната реформа Борисов помоли за разбиране и търпение и подчерта, че нито една власт досега не може да се похвали с успехи и реформи в здравеопазването.

"И аз съм се чудил защо в 26% в столицата няма канализация, защо в кърджалийско няма вода. Как специалните служби са работили без закон до 2015 година?Как досега никой не е построил една цяла магистрала. Инфраструктурата е приоритет за правителството, но работим и за развитието на останалите сектори", заяви от парламентарната трибуна премиерът.

Отговорът на премиера не удоволетвори социалистката. "Разбирам, че всичко, което е в полза на ГЕРБ е реформа", посочи за финал Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови