Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Лорер: Учуден съм от избора на Радев. Ще участваме в лидерската среща с БСП

Поредните извънредни парламентарни избори ще бъдат като тренировка за местните през есента, коментира депутатът от ПП

OFFNews 16 януари 2023 в 14:53 2609 2

Даниел Лорер в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Даниел Лорер в парламента

Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България. (...) Учуден съм от избора на президента да връчи третия мандат на БСП.  В настоящата ситуация на левицата ще ѝ е много трудно.

Това заяви днес във Варна пред БТА депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) и бивш министър на иновациите Даниел Лорер. Той е на мнение, че е добре да се чуят идеите на БСП. Лорер изтъкна, че на предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети за страната, като предварително е ясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство, двете формации могат да постигнат съгласие, но че за други – например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни. 

"Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа", коментира Даниел Лорер.

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и "Gemcorp" ще отблъснат избирателите от партията, Лорер отговори, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните. По думите му колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова повече пада избирателната активност.

Той добави, че поредните извънредни парламентарни избори ще бъдат като "тренировка за местните през есента". Даниел Лорер изрази надежда ПП да постигне съгласие с "Демократична България" и други формации за единни действия, за да се сформира общ фронт, който да прекъсне поредицата от предсрочни национални избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

2

Козин Човков

16.01 2023 в 17:18

Лорер, грешиш! Това не е левица, а КОМУНИСТИЧЕСКА партия.

-795

1

Дедо МразИ

16.01 2023 в 16:14

A, на кой да я връчи на партията финансирана от крипто мафията ли ? Не че ППрофаните и те не са финансирани с крадено крипто
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews