Лилков няма да подкрепи Борис Бонев за шеф на СОС

OFFNews 11 ноември 2023 в 23:42 3048 5

Вили Лилков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Вили Лилков

"Синя София" ще са опозиция в Столичния общински съвет. Те няма да подкрепят евентуалната кандидатура на Борис Бонев от Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) за председател на СОС. 

Това заяви пред Нова нюз общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков. 

По думите му явяването на "Синя София" на местните избори е било алтернатива за десните избиратели. "Важното е, че вдигнахме нивото на политическия разговор за София и нашата кампания има принос за това", каза Лилков. 

50% от подкрепилите "Синя София" на първи тур не гласуваха на балотажа за столицата.

Вили Лилков сравни балотажа в София с балотажа между Георги Първанов и Волен Сидеров на президентските избори през 2006 г.

По думите му "Синя София" ще са конструктивна опозиция в Столичния общински съвет (СОС). 

"Не зная дали Бонев ще бъде издигнат, но ПП-ДБ трябва да потърси политическо мнозинство за управление. Изборът на председател е начин да се търси коалиция. Персонално няма да подкрепим Борис Бонев, защото това ще представлява включване в управляващото мнозинство. Ще бъдем смислена опозиция", каза той. 

Вили Лилков допълни, че плаващите мнозинства са опасни и неизбежно след време се заменят от икономически. Той заяви, че не би станал председател на СОС, защото няма политическо мнозинство зад гърба си. 

"Задача на ПП-ДБ е да изградят такова мнозинство", каза още Вили Лилков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

12.11 2023 в 14:09

Цървулът си е цървул! Не мога да разбера как му се вързаха на бълбуканията толкова хора! И сега щял да е опозиция! На ког бе, михлюзино!

1000

4

PaulPierce

12.11 2023 в 11:04

Великият антикомунист, който не призова избирателите си да гласуват против кандидата на БКП и Путин. Жалка карикатура е Лили Вилков

1000

3

PaulPierce

12.11 2023 в 10:56

След 15 години мишкуване в СОС зад Фандъкова, ще прави каквото заповяда Баце.
Жалко, че усля да излъже доста смислени десни хора

14048

2

voododoll

12.11 2023 в 09:19

Ob1 що да се разкрива? Той никога не е бил скрит. Кандидатурата на Лилков беше с идеята да намали гласувалите за Терзиев и на балотажа по Банкянска команда да гласуват за Хекимян. Само дето стана обратното, отклониха гласове от Хекимян без да искат, и на балотажа 50% не гласуваха по Банкянската команда за Григорова. Плановете в Банкя се объркаха тежко, и понеже не искат да псуват да не станат за смях, решиха че ще от ъшават на национално ниво и ще слагат ултиматуми. Тя Нинова го пробва това вече, паднаха и още повече избирателите. Та Банкянския Клоун да внимава, че ако реши да иде на избори да не стане фал, та да изпадне от управлението, че бая нови герой се появиха в играта, и народа видя че да свали ГЕРБ не е толкова страшно вече, алтернативи има…

-1650

1

ob1

12.11 2023 в 09:01

Не че е изненада Лилков да се разкрие като герберски боклук...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша