Лидерите на страните от ЕС обсъждат на вечеря в София Иранското споразумение и цифровизацията

Мая Младенова 16 май 2018 в 11:48 3335 0

Министерството на европредседателството представи част от ястията, които ще бъдат сервирани на вечерята.

Лидерите на държавите членки от ЕС ще се съберат тази вечер на неформална вечеря в София, за да обсъдят актуални въпроси от международното положение и европейския дневен ред.

Срещата на държавните и правителствените ръководители ще е в София Тех Парк и ще бъде председателствана от председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Домакин от българска страна ще е министър-председателят Бойко Борисов.

Събитието се провежда в рамките на българското председателство, в навечерието на ключовото събитие от календата му - софийската среща ЕС-Западни Балкани. 

Първоначално темата на неформалната вечеря бе цифровият дневен ред на ЕС в светлината на влизането в сила на новия европейски регламент за защита на личните данни в интернет (GDPR). Заради актуални събития в разговорите ще бъдат включени още три теми - изтеглянето на САЩ от Иранската ядрена сделка, кризата с налаганите от САЩ мита за износ на стомана и алуминий и ситуацията в Близкия Изток.

Тъй като вечерята е неформална, на нея се очаква да се проведен откровен разговор, но не и да завърши с документ с официална позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови