Лена Бориславова пита Борисов по какъв критерий оценява министрите на ПП и ДБ и отговаря ли Дани Кирилов на тях

Според бившия говорител на Кирил Петков ГЕРБ често оставя ПП и ДБ сами да водят битките и няма интерес правителството да изглежда добре

OFFNews 13 октомври 2023 в 20:13 6900 2

Бориславова

Снимка БГНЕС

Лена Бориславова

Любопитно ми е по какъв критерий Бойко Борисов преценява дали един министър се справя добре или не. Интересно ми е как на тях са отговаряли министри като Дани Кирилов и Вежди Рашидов. Важно е да се стъпи на качествени измерители и критерии, когато се прави оценка.

Острата критика към Борисов прозвуча от устата на Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" пред БНР. Тя уточни, че ПП ще оцени работата на своите министри и че е важно да има резултати. И добави, че има разбирателство с вицепремиера Мария Габриел и че сглобката функционира заедно с ГЕРБ.

По думите й ПП и "Демократична България" често са оставяни сами да водят битки, които не са популярни и са трудни за разбиране от засегнатите лица, въпреки че са неизбежни, каквито са дебатите в сектор "Енергетика".

"В навечерието на местни избори сме и Борисов прави избори. Той си позволява да критикува правителството. В същото време знае, че не може да го бутне преди местния вот. Ако дори частица от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обиколки, беше вярно - че хазната е празна и държавата е зле финансово, неговата партия днес не трябваше да гласува по този начин. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на държавата, или нищо от това не е вярно, но трябва да каже нещо на електората си", коментира още Бориславова.

Според нея Делян Пеевски от ДПС не напразно се стреми да изглежда като говорител на кабинета - това било част от опита му да провокира.

"Той провокира онези поддръжници на ДБ и ПП, които години наред са били против управлението на ГЕРБ с ДПС. В момента генерирането на тези визуализации, дори физически по-близо до наши представители, имат тази основна цел. Нито ГЕРБ, нито ДПС имат интерес в навечерието на местни изборите правителство, доминирано от ПП-ДБ, да изглежда добре. Хората трябва да следят дали се движим по програмата, заради която са ни изпратили в парламента. Не сме приели нито един законопроект, който да не отговаря на предизборната ни програма. По ключови решения господин Борисов не се появява и не участва, за да може друг партиен лидер да бъде записан, застанал по-близо до ПП-ДБ. Докато се правят верните неща, ние няма с какво да противодействаме на подобен начин на работа", посочи още бившият говорител на Кирил Петков.

И допълни, че средата, в която се налага да работят, е доста враждебна.

"Не съм съгласна да направим кабинет с "опитни кадри и професионалисти", каквито постоянно ни се предлагат от ГЕРБ", изтъкна още Лена Бориславова.

По думите й днешният вот на недоверие е преследвал две цели - да уреди безплатно ефирно време за партиите, които са организатори както на протестите, така и на самия вот на недоверие, и отново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

14.10 2023 в 10:41

Да не забравяме и престника ГоранoB бивш служител в банка на престъпника ПеeBcku

1236

1

БотоксПутю

13.10 2023 в 23:44

Добър въпрос, но няма да има отговор. То само плужека Кирилов да е, ама тя скамейката на банкянския нерез е все с такива, плюс дори образовани мераклии. Забравих му името на професора неврохирург.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика