Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лена Бориславова и Яна Балникова пак ще бъдат част от екипа начело на ПП

Ружа Райчева 01 септември 2022 в 10:01 7549 4

Яна Балникова, Кирил Петков и Лена Бориславова

Снимка БТА/Архив

Яна Балникова, Кирил Петков и Лена Бориславова

Лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" в 47-ото Народно събрание Андрей Гюров обяви, че Лена Бориславова и Яна Балникова не са се отказвали от политиката и че ще бъдат отново част от екипа начело на ПП.

Пред bTV Андрей Гюров уточни, че Балникова е взела решението да не се кандидатира за народен представител, преди ПП да подредят листите си и съответно не е свързано с факта, че отцепникът от ИТН и бивш министър на спорта Радостин Василев заема нейното място като водач на листата в Габрово. Според Гюров всеки, който е бил част от екипа на "Промяната", остава в него и зад каузата.

Според него служебният кабинет не е опонент на ПП, тъй като няма да се явява на изборите. По думите му ПП са завещали на служебното правителството стабилна фискална позиция и намалял дълг. Гюров е на мнение, че обществото не би приело служебният министър-председател Гълъб Донев да се задържи на поста повече от 2-3 месеца, както се случи с предшественика му Стефан Янев.

"В момента виждаме, че има повсеместна смяна на хора на различни нива в администрацията. Когато това е самоцел, това не е в интерес на обществото и да се преодолеят кризите, да се успокои обществото в сегашната ситуация", каза бившият депутат от ПП.

Андрей Гюров смята, че има добър шанс да спечели срещу лидера на БСП Корнелия Нинова и Делян Пеевски в Благоевград. Той напомни, че ПП са били първи там на миналите избори през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

3

ob1

01.09 2022 в 17:24

Свиквайте, тролчета, още много има да гледате и Киро, и Лена, а и тиквата ще гледате зад решетките.

 
X

Подкастът на OFFNews